Keva-talon remontti ylläpitää kiinteistön arvoa

Keva Vastuullisuus
Keva Vastuullisuus

Unioninkadulla Helsingissä sijaitsevan Keva-talon remontissa korjataan julkisivu ja uusitaan työtiloja talon sisällä. Sisätyöt etenevät aikataulussa, ulkopuolisissa töissä korjaustyön lisääntymisen vuoksi urakka-aikaa on jatkettu.

Sisätilojen uudistamisella kehitetään Kevan tehokkuutta ja toimintakulttuuria: Kevan henkilöstö ja toiminnot siirtyvät kolmesta eri toimipisteestä yhteen kiinteistöön Unioninkadulle. Tämä säästää mm. vuokrakustannuksia. Uusilla monitiloilla korvataan perinteiset ”koppikonttorit”, ja muutos mahdollistaa entistä tehokkaammat työtavat.

Kevan sijoituskiinteistöissä on käynnissä vastaavia monitilaympäristöprojekteja; ne ovat sekä Kevalle vuokranantajana että toimistojen käyttäjäyrityksille kannattavia.

”Oikea-aikainen korjausrakentaminen ja tilojen uudistaminen ovat osa vastuullista kiinteistön ylläpitoa, jolla pyritään säilyttämään ja parantamaan rakennuksen arvoa”, kiteyttää kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen Kevasta.

Ennakoitua suurempi julkisivuremontti

Keva-talon julkisivusta tehtiin vuonna 2017 kuntotutkimus, jonka perusteella kesällä 2018 käynnistettiin julkisivu-urakka. Julkisivu-urakan yhteydessä korjataan myös Unioinkadulle avautuva lasikatos sekä rakennetaan uusi tuulikaappi. Työn edetessä on selvinnyt, että travertiini-julkisivukivien taustarakenteessa on ennakoitua enemmän tiivistettäviä elementtisaumoja. Lisäksi tarvitaan täydentäviä pellityksiä ikkunoissa ja räystäissä. Julkisivukiviä on jouduttu tilaamaan ennakoitua enemmän.

”Julkisivut vaativat aina ylläpitoa ja korjauksia. Korjausrakentamisessa on tyypillistä, että kun rakenteita urakan aikana avataan, löytyy uutta korjattavaa”, kiinteistöjohtaja Suutarinen toteaa.

“Keva-talon julkisivuun valittiin aikoinaan italiainen travertiini. Keva-talo Unioninkadulla on erittäin näkyvällä paikalla ja kuuluu moderniin kaupunkikuvaan. Lisäksi travertiinia oli käytetty jo kahdessa kohteessa Suomessa ennen Keva-talon rakentamista”, arvioi Suutarinen.

”Arkkitehdin ratkaisusta pidetään nyt kiinni, sillä julkisivukivien vaihtamiselle ei tässä yhteydessä ollut teknisiä tai taloudellisia perusteita”, Petri Suutarinen kertoo.

Elastiset saumat korjattiin edellisen kerran noin kymmenen vuotta sitten.

Lisätietoja: Kiinteistöjohtaja Petri Suutarinen, p. 0400 330322 ja petri.suutarinen(at) keva.fi