Arvioi ja kehitä työhyvinvointia

Työhyvinvoinnin arvioimisessa ja kehittämisessä auttavat Kevan kyselyt.

Työhyvinvointikyselyn tuloksista toiminnan kehittämiseen

Kevan asiakkaana saat tietoa ja tukea myös siihen, miten kyselyn tulokset linkitetään osaksi organisaation tuloksellista kehittämistyötä.

Käytössäsi on mm. Kevan kokeneiden asiantuntijoiden suunnittelema video-ohjattu työpaja, jossa voit pohtia yhdessä tiimisi ja työyksikkösi kanssa, kuinka työhyvinvointikyselyn tulosten avulla voidaan kehittää tiimin toimintaa ja parantaa hyvinvointia. Voit tutustua työpajaan Oppimisympäristön esittelysivulla tai - mikäli sinulla on jo tunnukset - kirjautumalla Oppimiympäristöön >>

Työhyvinvointikyselystä kehittämiseen

Työhyvinvointikysely auttaa organisaatioita arvioimaan ja kehittämään:

 • työhyvinvoinnin ja työkyvyn johtamista
 • henkilöstön työhyvinvointia
 • työn tuloksellisuutta.

Kevan työhyvinvointikysely on toteutettu verkkopalveluna, jolla voitte toteuttaa laadukkaan ja luotettavan työhyvinvointikyselyn itsenäisesti ja joustavasti oman aikataulunne mukaisesti.

Löydät työhyvinvointikyselyn Kevan työnantajien verkkopalvelusta osana Avaintiedot-palvelua (”Kyselyt”).

Työhyvinvointikysely sisältää:

 • sähköisen työhyvinvointikyselyn henkilöstölle
 • kyselyiden raportoinnin ja raporttien jakelun
 • laajan vertailuaineiston
 • mahdollisuuden seurantakyselyiden tekoon
 • ohje- ja tukimateriaalin

Lisätietoja

Mikäli kiinnostuit tai tarvit tarvitset lisätietoja palvelusta, ota yhteyttä omaan asiakaspäällikköösi tai työnantajien puhelinneuvontaan.Työnantaja-asiakkaan neuvonnan yhteystiedot

Lue lisää työhyvinvointikyselyn tuloksista ja hyödyistä

Aktiivisen tuen toimintatavan arviointikysely

Haluatko arvioida ja kehittää organisaatiosi aktiivisen työkyvyn tuen toimintatapaa?​ Avaintiedoissa voit toteuttaa aktiivisen tuen arviointikyselyn eri kohderyhmille.​ Saat eri näkökulmista palautetta organisaatiosi aktiivisen tuen toimintatavasta ja ideoita sen kehittämiseksi.

Vastauksista koostuu valmiit raportit palveluun. Raportit voi myös jakaa palvelusta suoraan ja tallentaa pdf-muodossa.​ Raportteja voi käyttää esimerkiksi kehittämisen tukena, keskustelun pohjana tai työpajamateriaalina.

Aktiivisen tuen arviointikysely on käytettävissä suomeksi ja ruotsiksi. Löydät kyselyn Kevan työnantajien verkkopalvelusta osana Avaintiedot-palvelua (”Kyselyt”).

Lisätietoja

Mikäli kiinnostuit tai tarvit tarvitset lisätietoja palvelusta, ota yhteyttä omaan asiakaspäällikköösi tai työnantajien puhelinneuvontaan.Työnantaja-asiakkaan neuvonnan yhteystiedot

Vertaile työhyvinvointikyselyiden tuloksia

Keva tutkii- verkkotyökalussa voit tarkastella Kevan työhyvinvointikyselyyn vuodesta 2017 alkaen osallistuneiden organisaatioiden tuloksia työhyvinvoinnin keskeisistä aihealueista:

 • työn sujuminen
 • työtehtävät ja omat voimavarat
 • esihenkilön ja työnantajan toiminta.

Esitetyt tulokset perustuvat aina usean organisaation kokonaisuuteen ja Kevan työhyvinvointikyselyn kysymyksistä tehtyihin muuttujiin. Voit tarkastella tuloksia kyselyajankohdan, organisaatiotyypin, sukupuolen, ammattiluokan, ikäryhmän tai alueellisen sijainnin mukaan. Tutustu Keva tutkii -verkkotyökaluun.

Selvitä kyselyllä koronaepidemian vaikutuksia henkilöstösi työhyvinvointiin

Olemme suunnitelleet asiakkaiden käyttöön valmiita kysymyksiä, joiden avulla työnantajat voivat selvittää koronaepidemian vaikutuksia työhyvinvointiin omassa työyhteisössään. Kysymysten laatimisessa on käytetty taustamateriaalina Kevan tutkimustietoa julkisen alan työhyvinvoinnista sekä Kevan työhyvinvointikyselyn tietoja. Kysymykset on saatavilla Kevan Oppimisympäristössä.

Lue asiakkaidemme kokemuksia kyselyn käytöstä

Asiakkaat kertovat: Selvitä kuinka koronapandemia kuormittaa henkilöstöä

Ylen artikkeli: Henkisiä oireita ja pelkoa sairastumisesta – pirkanmaalaiskunnan työntekijöilleen tekemä kysely kertoo korona-ajan vaikutuksista (yle.fi)