Apua kuntoutussuunnitelman laatimiseen

Voit saada apua kuntoutussuunnitelman laatimiseen, jos olet saanut Kevasta päätöksen oikeudesta ammatilliseen kuntoutukseen, mutta koet että tarvitset apua työuralla jatkamisen eri vaihtoehtojen kartoittamiseen ja suunnitelman tekemiseen.

Jos sinulla on voimassa oleva työsuhde, selvitä ensin oman työnantajasi työjärjestely- ja uudelleensijoittumismahdollisuudet. Mikäli mahdollisuuksia ei selvittelyistä huolimatta löydy, voit hakea palveluntuottajan ohjausta työhönpaluusuunnitelman tekemiseen.

Mitä kuntoutussuunnittelijan ohjaus sisältää?

Palveluntuottaja on kuntoutusohjausta tarjoava yritys, jonka kuntoutussuunnittelija auttaa sinua työhönpaluusuunnitelman laatimisessa, terveydentilalle soveltuvien työtehtävien etsimisessä ja esimerkiksi työkokeilupaikan järjestämisessä. Ohjauspalvelun aikana laaditte yksilöllisen kuntoutussuunnitelman, joka voi olla työkokeilu-, työhönvalmennus- tai koulutussuunnitelma.

Alkuhaastattelussa palveluntuottajan kuntoutussuunnittelija keskustelee kanssasi erilaisista vaihtoehdoista jatkaa työelämässä.

Suunnittelussa huomioidaan:

  • työkokemuksesi ja ammattitaitosi
  • koulutuksesi
  • ammatilliset kiinnostuksen kohteesi
  • jäljellä olevan työkykysi
  • motivaatiosi
  • ikäsi, elämäntilanteesi ja asuinolosuhteesi
  • työllistymismahdollisuutesi kuntoutuksen päätyttyä.

Kuntoutussuunnittelija tekee Kevalle yhteenvedon tapaamisista sekä ehdotuksen jatkotoimenpiteistä, kuten esimerkiksi työkokeilusta. Ohjauspalvelun tavoitteena on tukea sinua kohti työhönpaluuta.

Kuinka palveluntuottajan eli kuntoutussuunnittelijan palvelua haetaan?

Palveluntuottajan ohjausta haet kuntoutussuunnitelmahakemuksella, jonka voit tehdä sähköisesti Kevan Omat eläketietosi -palvelussa tai lähettämällä hakemuksen postitse Kevaan.

Myönteisen päätöksen jälkeen palveluntuottaja ottaa sinuun yhteyttä, jotta voitte sopia alkuhaastattelun ajankohdasta.

Keva korvaa palveluntuottajan ohjauksesta aiheutuvat kustannukset ja sinulle korvataan matkakulut ohjauskäynneiltä.

Mitä etuuksia voi saada palveluntuottajan ohjauksen aikana?

Kuntoutussuunnittelijan palvelu on sinulle maksutonta.

Kun käyt tapaamassa kuntoutussuunnittelijaa, korvaamme sinulle matkakuluja halvimman matkustustavan mukaisesti.

Kuntoutusetuutta maksetaan siinä vaiheessa, kun kuntoutussuunnitelman toteuttaminen, esimerkiksi työkokeilu tai koulutus alkaa. Suunnitelman tekemisen aikana toimeentulosi voi olla esimerkiksi palkkatuloa, sairauspäivärahaa, työttömyysturvaa tai määräaikainen työkyvyttömyyseläke eli kuntoutustuki.