Oppimisympäristöstä saat laadukkaat sisällöt itsenäiseen verkko-opiskeluun – niin strategiseen työkykyjohtamiseen kuin organisaation työhyvinvoinnin kehittämiseen.
Oppimiskokonaisuudet on suunniteltu erityisesti esimiesten, henkilöstöhallinnon ja johdon tarpeisiin. Opit ymmärtämään, mihin asioihin organisaatiossa kannattaa kiinnittää huomiota, kun halutaan tukea ja kehittää henkilöstön työkykyä. Tarjolla on myös käytännön apua ja työkaluja henkilöstön työkyvyn ja työhyvinvoinnin ylläpitämiseen arjessa. Lisäksi saat eväitä esimiesten tukemiseen ja kouluttamiseen omassa organisaatiossasi.
Oppimismateriaali on käytössäsi ajasta ja paikasta riippumatta silloin, kun sinulle sopii. Oppimiskokonaisuudet on rakennettu tiiviiksi ja monet niistä on mahdollista suorittaa joustavasti työpäivän lomassa. Parhaan hyödyn kuitenkin saat, kun varaat sisältöihin perehtymisen lisäksi riittävästi aikaa myös keskusteluihin ja yhteiseen pohdintaan työpaikallanne.
Näin saat Oppimisympäristön käyttöösi
Saat Oppimisympäristön käyttöönne tilaamalla tunnukset työnantajan verkkopalvelussa. Voit tilata käyttöoikeuden kenelle tahansa organisaatiossanne – esimerkiksi kaikille esimiehille.
Käyttöoikeus on voimassa 365 päivää tilaushetkestä ja sen voi uusia.
Oppimisympäristöä voitte käyttää kaikilla päätelaitteilla, myös mobiilisti – tarvitsette vain selaimen ja käyttäjätunnuksen!
- Tilaa tunnukset Oppimisympäristöön: Työnantajan verkkopalvelu
- Huomaathan, että Oppimisympäristöön voi rekisteröityä käyttäen Office 365 -kirjautumista, jolloin erillistä käyttäjätunnusta tai salasanaa ei tarvita
- Jos sinulla on jo tunnukset, pääset Oppimisympäristöön tästä: kirjaudu Oppimisympäristöön
- Jos edustat henkilöstöhallintoa, niin tutustu myös oppimiskokonaisuuteen ”Oppimisympäristö tehokäyttöön – Miten saada paras hyöty irti Kevan Oppimisympäristöstä organisaatiollesi”
Oppimiskokonaisuudet johdolle ja henkilöstöhallinnolle
Oppimisympäristö tehokäyttöön
Miten hyödynnät työhyvinvoinnissa Kevan digitaalisia palveluita
Kuinka hyödynnät tehokkaasti Avaintiedot-palvelua, Työhyvinvointikyselyä ja Oppimisympäristöä, ja käytät niistä saatua tietoja tehokkaasti organisaatiossanne? Oppimiskokonaisuuden avulla saat palveluista parhaan hyödyn irti.
Työkyvyttömyyslukujen tulkinta
Miten saada faktoihin perustuva kuva organisaatiosi työkykyjohtamisen tilasta? Oppimiskokonaisuus auttaa hahmottamaan, miten organisaatiosi työkyvyttömyysluvuista voi saada muodostettua oikein kohdennettuja kehitysideoita sekä konkreettisia kehitystoimenpiteitä. Materiaali on tehty hyödynnettäväksi Avaintiedot-palvelun kanssa, mutta monia ohjeita ja vinkkejä pystyy hyödyntämään myös ilman palvelun käyttöä. Materiaali on suunnattu henkilöstöhallinnolle.
Työterveysyhteistyö
Työterveysyhteistyö-oppimiskokonaisuus antaa perustiedot työterveysyhteistyön aloittamiseen ja kehittämiseen. Materiaali on suunnattu työterveysyhteistyötä käytännössä tekeville: esimiehille, HR:lle, työsuojelulle ja työterveyshuollolle, mutta se soveltuu myös muille asiasta kiinnostuneille, ja esimerkiksi perehdytysmateriaaliksi sekä laaduntarkkailuun.
Uudenlainen ote työhyvinvoinnin johtamiseen
Jatkuva työn ja työhyvinvoinnin kehittäminen on oppimista. Tämän kokonaisuuden ydin on: "Oppimisen ohittavaa oikotietä työn ja johtamisen muutoksessa ei ole." Kokonaisuuden avulla voit hyödyntää oppimisen periaatteita johtamisen ja työn tekemisen muutoksissa. Saat myös työskentelyvälineitä ja ohjeita välineiden käyttöön. Asiantuntijana toimii FT Heli Ahonen.
Eläketurvan perusteet
Eläketurvan perusteet -oppimiskokonaisuudessa saat perustietoa mm. Suomen eläkejärjestelmästä, julkisen alan eläkeuudistuksesta, eläke-etuuksista, eläkkeen hakemisesta ja maksamisesta sekä eläkemaksuista. Osallistujat voivat valita oppimisalueelta niitä asioita ja osioita, joita he tarvitsevat työtehtävissään. Kokonaisuus on suunnattu eläkeasioiden yhteyshenkilöille, työkykykoordinaattoreille, HR-henkilöstölle, esimiehille ja ay-toimijoille.
HR:n uusi rooli - henkilöstöhallinnosta palvelutuotantoon
Miten HR:n muuttuva rooli näkyy työyhteisössä, ja mitä se vaatii henkilöstöhallinnon ammattilaisilta? Oppimiskokonaisuus auttaa kehittämään organisaation strategista henkilöstöjohtamista valikoitujen teemojen kautta. Sisällön on suunnitellut ja sen esittää kauppatieteiden tohtori Mikko Luoma, jolla on vuosikymmenien kokemus suomalaisesta henkilöstöjohtamisesta.
Korvaavan työn valmistelu
Strateginen työkykyjohtaminen
Strateginen työkykyjohtaminen -oppimiskokonaisuus täydentää muita työhyvinvointiin liittyviä teemoja. Opit hahmottamaan strategiseen työkykyjohtamiseen liittyvää kokonaisuutta. Materiaali on suunnattu johdolle strategisen suunnittelun tueksi.
Mitä kompleksisuusajattelu antaa johtamiselle?
Mitä kompleksisuusajattelu voi antaa johtamiselle, organisaation kehittämiselle ja työhyvinvoinnille? Tässä materiaalissa dosentti, KTT Mikko Luoma avaa henkilöstöjohtamisen taustalla olevia perinteisiä käsityksiä ja kuvaa, miten niitä voidaan kehittää kompleksisuusajattelun avulla. Mikko Luoma on toiminut kansainvälisissä konserneissa henkilöstöjohtajana, Johtamistaidon Opiston toimitusjohtajana sekä tutkijana Vaasan yliopistossa.
Oppimiskokonaisuudet esimiehille
Työkyvyn tuen perusteet – tue henkilöstösi työkykyä
Kuinka tukea henkilöstön työkykyä vaikuttavasti osana arkista työntekoa? Oppimiskokonaisuus tarjoaa käytännön ohjeita ja työkaluja lähiesimiehen tehtävissä toimiville ja tukea myös haastavampien työkykyyn liittyvien tilanteiden ratkaisemiseen.
Koronatilanne: Johda henkilöstön työkykyä poikkeustilanteessa
Tämän oppimisalueen tarkoitus on antaa käytännönläheistä tukea esimiehille koronan aiheuttamasta poikkeustilanteesta selviämiseksi. Oppimiskokonaisuus sisältää myös moduulin tehokkaaseen oman osaamisen ja johtamisen kehittämiseen. Kokonaisuuden avulla esimiehet voivat halutessaan laatia itselleen oman osaamisen kehittämissuunnitelman.
Selvitä koronan vaikutuksia henkilöstösi hyvinvointiin
Onko koronaepidemia lisännyt työn kuormittavuutta? Voit selvittää koronan vaikutuksia henkilöstösi hyvinvointiin tätä tarkoitusta varten suunnitelluilla kysymyksillämme. Kysymysten laatimisessa on käytetty taustamateriaalina Kevan tutkimustietoa julkisen alan työhyvinvoinnista sekä Kevan työhyvinvointikyselyn tietoja.
Läsnäoleva vuorovaikutus
Onko työyhteisösi tavoitteena entistä kuuntelevampi, vaikuttavampi ja tehokkaampi vuorovaikutus? Tämä oppimiskokonaisuus tukee esimiehiä jämäkän, konkreettisen ja tavoitteellisen vuorovaikutuksen luomisessa ja ylläpitämisessä. Oppimisalueen keskeiset materiaalit on tuottanut Academy of Brain ja sisällöt ovat tarjolla vähintään vuoden 2021 helmikuuhun saakka.
Parempaa palautetta
Tämä kokonaisuus auttaa esimiehiä hyödyntämään tehokkaammin palautteen antamista osana yksilön ja organisaation kehittymistä. Palautteen sijaan pitäisi oikeastaan puhua oppimiskeskusteluista: palautteessa ei ole kyse siitä, että yksi ohjaa ja neuvoo toista, vaan siitä että yhdessä tutkitaan sitä mitä on tehty ja miten se voitaisiin tehdä vielä paremmin. Tämän oppimisalueen keskeiset materiaalit on tuottanut Academy of Brain ja sisällöt ovat tarjolla vähintään vuoden 2021 helmikuuhun saakka.
Valmentava johtaminen
Valmentavan johtamisen avulla opit kehittämään organisaationne tuottavuutta ja lisätä työntekijöiden hyvinvointia, itseohjautuvuutta ja sitoutuneisuutta. Oppimisalueella perehdytään valmentavaan johtamiseen havainnollisten harjoitusten avulla. Oppimateriaalit on tuottanut Academy of Brain ja sisällöt ovat tarjolla vähintään vuoden 2021 saakka.
Näin ratkaiset konfliktit
Tämä kokonaisuus auttaa sinua ratkaisemaan konflikteja työyhteisössänne. Konfliktit näkyvät organisaatioissa usein täysin käsittämättömässä muodossa. Ne vievät turhaan valtavasti aikaa, rahaa ja energiaa. Oppimiskokonaisuus on rakennettu Harvardin yliopiston tutkimusten pohjalta lähtien kysymyksestä, miten konflikteja voidaan tehokkaasti ratkaista. Tämän oppimisalueen keskeiset materiaalit on tuottanut Academy of Brain ja sisällöt ovat tarjolla vähintään vuoden 2021 helmikuuhun saakka.
Masennus ja työuupumus
Masennus keskeyttää yhä useamman työuran. Mitä varhaisemmassa vaiheessa työntekijöiden psyykkiseen oireiluun puututaan, sitä todennäköisemmin ihminen pysyy työkykyisenä. Oppimiskokonaisuus auttaa sinua selvittämään masennuksen ja työuupumuksen syitä ja oireita sekä tukemaan työntekijän työssä jaksamista ja työhön paluuta. Oppimateriaalit on tuottanut Lifeclass ja sisällöt ovat tarjolla vähintään vuoden 2021 helmikuuhun saakka.
Oman hyvinvoinnin työkalut
Tässä oppimiskokonaisuudessa käydään läpi hyvinvoinnin kulmakiviä. Tarkoituksena on auttaa sinua huolehtimaan omasta hyvinvoinnistasi. Saat työkaluja stressinsäätelyyn, hyvään uneen, terveellisiin ruokailutottumuksiin, säännölliseen liikuntaan sekä hyvän työilmapiirin ylläpitämiseen. Oppimisalueen keskeiset materiaalit on tuottanut Lifeclass ja sisällöt ovat tarjolla vähintään ajankohtaan vuoden 2021 helmikuuhun saakka. Oppimisalueelta löydät myös kaksi Kevan ja Virkisterin yhdessä tuottamaa taukoliikuntavideota
Työhyvinvointikyselyn tuloksista toiminnan kehittämiseen
Toteutettiinko organisaatiossasi Kevan työhyvinvointikysely? Haluaisitko hyödyntää työhyvinvointikyselyn tuloksia, mutta et ole ihan varma, millä tavoin tulosten avulla voitaisiin kehittää tiimin toimintaa ja parantaa työhyvinvointia?
Kevan kokeneiden työhyvinvointiasiantuntijoiden suunnittelema video-ohjattu työpaja on vastaus tähän tarpeeseen. Sinulla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta työpajan vetämisestä, riittää kun tutustut tämän oppimisalueen ohjeisiin ja materiaaleihin.
Kevan työhyvinvointikysely on verkkopalvelu, jolla työnantaja voi toteuttaa laadukkaan ja luotettavan työhyvinvointikyselyn itsenäisesti ja joustavasti oman aikataulun mukaisesti. Lisätietoja työhyvinvointikyselyistä löydät verkkosivuiltamme.