Tietoa eläkkeistä

Milloin jäädä eläkkeelle ja miten sitä haetaan? Tietoa eri eläkevaihtoehdoista, työeläkkeen määrästä ja eläketurvasta muutostilanteissa.

Tältä sivulta löydät:

''Eläkkeen hakeminen Eläkkeen hakeminen ''Omat eläketietosi Omat eläketietosi ''Oletko jo eläkkeellä? Oletko jo eläkkeellä?
''Kaikki eläkevaihtoehdot Kaikki eläkevaihtoehdot ''Eläke ja ulkomaat Eläke ja ulkomaat ''Yhteystiedot ja asiointi Yhteystiedot ja asiointi

Vertaile vaihtoehtoja Omat eläketietosi -palvelussa

Palvelussa voit laskea eläkearvioita laskureilla, hakea eläkettä sekä tilata tekstiviesti-ilmoituksen sinulle saapuneista asiakirjoista. Työeläkeotteestasi näet sinulle kertyneen eläkkeen ja palvelussuhteesi.

Eläkkeensaajalle

Tietoa työskentelystä eläkkeen aikana, ansiorajoista, eläkkeen maksupäivistä ja työeläkekortista.

Miten työnantaja toimii, kun työntekijä hakee eläkettä

Silloin kun työntekijäsi hakee eläkettä tai ammatillista kuntoutusta, tarvitsee työnantajan tehdä muutama asia. Katso ohjeet.

Seuraava eläkkeen maksupäivä

Kunta-ala

Ke 3. marraskuu

Kelan henkilöstö, kirkko ja Suomen Pankki

Ma 1. marraskuu

Valtio

Pe 19. marraskuu

Eläke ja ulkomaat

Eri maissa kertynyttä eläkettä haetaan eri tavoin. Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan tulee ilmoittaa osoitteensa vuosittain Kevaan.

Sinulle eläkettä Kevasta?

Jos viimeinen työsuhteesi ennen eläkkeelle jäämistäsi on ollut julkisella työnantajalla, eläkeasiasi hoidetaan Kevassa.

Työttömän eläketurva

Voit työurallasi kohdata muutostilanteita, joilla voi olla vaikutusta eläketurvaasi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi työttömyys tai työkykysi heikentyminen.

Videot