Tietoa eläkkeistä

Milloin jäädä eläkkeelle ja miten sitä haetaan? Tietoa eri eläkevaihtoehdoista, työeläkkeen määrästä ja eläketurvasta muutostilanteissa.

Tältä sivulta löydät:

''Eläkkeen hakeminen Eläkkeen hakeminen ''Omat eläketietosi Omat eläketietosi ''Oletko jo eläkkeellä? Oletko jo eläkkeellä?
''Kaikki eläkevaihtoehdot Kaikki eläkevaihtoehdot ''Eläke ja ulkomaat Eläke ja ulkomaat ''Yhteystiedot ja asiointi Yhteystiedot ja asiointi

Paljonko eläkettä on kertynyt? Katso Omat eläketietosi -palvelusta

Tarkista työeläkeotteesi, arvioi eläkelaskureilla oman eläkkeesi määrää, hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta, katso oman eläkkeesi maksutiedot, tilaa ilmoituksia omista päätöksistä ja asiakirjoista.

Kun mietit eläkeelle jäämistä

Vanhuuseläkeaikaan kannattaa varautua ajoissa, sillä se on iso muutos, joka vaikuttaa myös talouteesi. Konkreettisia ohjeita ja vinkkejä eläkkeelle jäämiseen saat Kohti uutta elämänvaihetta -sivulta.

Kun työntekijäsi hakee eläkettä tai kuntoutusta

Silloin kun työntekijäsi hakee eläkettä tai ammatillista kuntoutusta, tarvitsee työnantajan tehdä muutama asia. Katso ohjeet.

Eläkkeensaajalle

Tietoa työskentelystä eläkkeen aikana, ansiorajoista, eläkkeen maksupäivistä ja työeläkekortista.

Työnteko eläkkeellä

Voit työskennellä vanhuuseläkkeellä ilman tulorajoituksia niin paljon kuin haluat. Samalla sinulle kertyy uutta eläkettä - iästä ja eläkelajista riippumatta.

Seuraava eläkkeen maksupäivä

Kunnat ja hyvinvointialueet

Pe 2. elokuu

Kelan henkilöstö, kirkko ja Suomen Pankki

To 1. elokuu

Valtio

Pe 19. heinäkuu

Eläkkeen hakeminen ja ulkomaat

Jos olet työskennellyt ulkomailla, voit hakea tästä työstä kertynyttä eläkettä. Jos olet ansainnut eläkettä Suomessa, mutta asut nyt ulkomailla, saat Suomen eläkkeesi riippumatta siitä, missä asut. Katso ohjeet.

Työttömän eläketurva

Voit työurallasi kohdata muutostilanteita, joilla voi olla vaikutusta eläketurvaasi. Tällaisia voivat olla esimerkiksi työttömyys tai työkykysi heikentyminen.

 

Asioi Omat eläketietosi -palvelussa

Tarkista työeläkeotteesi, arvioi eläkelaskureilla oman eläkkeesi määrää, hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta, katso oman eläkkeesi maksutiedot, tilaa ilmoituksia omista päätöksistä ja asiakirjoista. Eläkeneuvonnan puhelinpalvelussa palvelemme maanantaista perjantaihin.

Omat eläketietosi -palvelu