Omien tietojen muuttaminen

Muutokset veroprosenttiin

Lue veroprosentin muutoksista sivulta Eläkkeen verotus.

Osoitteenmuutos

Tee virallinen Postin osoitteenmuutos Posti.fi-verkkosivuilla, niin saamme tiedon uudesta osoitteestasi automaattisesti Digi- ja väestötietovirastosta. Sinun ei tarvitse ilmoittaa osoitetta meille erikseen.

Jos asut pysyvästi ulkomailla, sinun pitää ilmoittaa osoitetietosi Kevaan kerran vuodessa. Ilmoitus on tehtävä, vaikka osoitteesi ei olisi muuttunut vuoden aikana. Ulkomailla asuvien asumisilmoitus

Nimenmuutos

Jos etu- tai sukunimesi vaihtuu, saamme tiedon uudesta nimestäsi automaattisesti Digi- ja väestötietovirastosta. Sinun ei tarvitse ilmoittaa sitä meille erikseen.

Sähköpostin tai puhelinnumeron muuttaminen

Päivität henkilökohtaisen puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi helpoiten itse Omat eläketietosi -palvelussa. Klikkaa omaa nimeäsi palvelun yläkulmasta, niin pääseet muuttamaan tietojasi.

Tilaa samalla ilmoitukset palveluun saapuvista viesteistä, päätöksistä ja asiakirjoista. Näin voimme olla yhteydessä sinuun mahdollisimman nopeasti, kun palvelussamme on sinulle päätös tai muu posti.

Pankkitilin muuttaminen

Jos pankkitilisi vaihtuu, helpoiten muutat pankkitilin tiedot Omat eläketietosi -palvelussa. Emme voi vastaanottaa tilimuutosilmoituksia puhelimitse tai sähköpostilla.

Jos haluat, että muutokset tulevat voimaan seuraavan eläkkeen maksupäivään mennessä, muutostietojen tulee olla Kevassa viimeistään kaksi viikkoa ennen seuraavan eläkkeen maksupäivää. Tammikuussa voimaan tulevat muutokset sinun tulee ilmoittaa Kevaan jo kuukautta ennen eläkkeen maksupäivää. Eläkkeen maksupäivät

Voit ilmoittaa uuden tilinumerosi

  • Sähköisesti: Omat eläketietosi -palvelussa 
  • Postitse lomakkeella: tulosta Pankkitilin muutos -lomake.pdf (28 kb) ja lähetä se täytettynä osoitteeseen: Keva, 00087 KEVA
  • Postitse vapaamuotoisella kirjeellä: kirjeessä tulee olla nimesi, henkilötunnuksesi, uusi tilinumero, pankin nimi ja sinun allekirjoituksesi. Jos haluat, että eläkkeesi maksetaan ulkomaiselle pankkitilille, ilmoita kansainvälinen IBAN-tilinumero ja BIC-koodi sekä tarkasti pankin nimi, osoite ja muut mahdolliset maksuyhteystiedot. Lähetä kirje osoitteeseen: Keva, 00087 KEVA. 
  • Oman pankkisi kautta: pankki lähettää muuttuneet tiedot postitse valtakirjalla meille Kevaan.

Varo mahdollisia huijausviestejä

Keva ei koskaan pyydä tai ota vastaan tilinumeromuutoksia puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Älä koskaan luovuta pankkitunnuksia tai salasanojasi kenellekään, äläkä anna valtakirjaa tai tilitietoja tekstiviestillä tai sähköpostilla.