Omien tietojen muuttaminen

Omat eläketietosi -palvelussa voit helposti muuttaa omia tietojasi, kuten pankkitiliäsi. Emme voi vastaanottaa tilimuutosilmoituksia puhelimitse tai sähköpostilla.

Jos haluat, että muutokset tulevat voimaan seuraavan eläkkeen maksupäivään mennessä, muutostietojen tulee olla Kevassa viimeistään kaksi viikkoa ennen seuraavan eläkkeen maksupäivää.

Uusi osoite? Saamme tiedon uudesta osoitteestasi automaattisesti Digi- ja väestötietovirastosta, jos teet virallisen Postin osoitteenmuutoksen (Posti.fi). Tällöin sinun ei tarvitse ilmoittaa osoitetta meille erikseen.

Lue veroprosentin muutoksista sivulta Eläkkeen verotus.

 

Pankkitilin muuttaminen

Jos haluat, että muutokset tulevat voimaan seuraavan eläkkeen maksupäivään mennessä, muutostietojen tulee olla Kevassa viimeistään kaksi viikkoa ennen seuraavan eläkkeen maksupäivää.

Voit ilmoittaa uuden tilinumerosi

Voit myös lähettää meille vapaamuotoisen kirjeen. Lähetä kirje osoitteeseen: Keva, 00087 KEVA. Kirjeessä tulee olla:

  • nimesi
  • henkilötunnuksesi
  • uusi tilinumero
  • pankin nimi ja
  • sinun allekirjoituksesi.

Jos ilmoitat useita tilinumeroita

Jos haluat ilmoittaa useamman tilinumeron ja erotella maksussa olevien eläkkeiden tilinumeroita, ilmoita siitä joko yllä mainitulla Pankkitilin muutos -lomakkeella tai täyttämällä valtakirja pankissa tai vapaamutoisella kirjeellä (katso ohje yllä).

Kerro ilmoituksessa myös, mitä eläkettä tilinumeromuutos koskee.

Varo mahdollisia huijausviestejä

Keva ei koskaan pyydä tai ota vastaan tilinumeromuutoksia puhelimitse, sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Älä koskaan luovuta pankkitunnuksia tai salasanojasi kenellekään, äläkä anna valtakirjaa tai tilitietoja tekstiviestillä tai sähköpostilla. 

Osoitteenmuutos

Kun teet virallisen Postin osoitteenmuutoksen (Posti.fi), saamme tiedon uudesta osoitteestasi automaattisesti Digi- ja väestötietovirastosta. Tällöin sinun ei tarvitse tehdä erillistä ilmoitusta Kevaan.

Tarvittaessa voit tehdä osoitteenmuutoksen Kevaan täyttämällä alla olevan verkkolomakkeen. Voit ilmoittaa uuden osoitteesi myös sähköpostitse osoitteeseen elakkeenmaksu@keva.fi tai puhelimitse asiakasneuvontaan.

OSOITTEENMUUTOS-LOMAKE

Lomake on suojattu SSL-protokollaa käyttäen siten, että ulkopuoliset eivät voi nähdä sinne syötettyjä tietoja.