Kunta-alan ammattinimikkeiden haku

Ammattinimikkeiden haku saattaa kestää hetken.

Näin haet ammattinimikettä

Voit hakea koodia ammattinimikkeellä tai ammattinimikettä koodinumerolla

  • Kirjoittamalla esimerkiksi sanan opettaja, saat ammattinimikkeet, joissa esiintyy sana opettaja (esim. ala-asteen opettaja, erityisopettaja jne.)
  • Voit hakea myös muutamalla ensimmäisellä alkukirjaimella.
  • Voit hakea ammattinimikkeitä myös käyttämällä niiden koodia tai osaa koodista.
  • Saat kaikki ammattinimikkeet listattuna aakkosjärjestyksessä, kun jätät hakukentän tyhjäksi ja painat Hae.

Eikö etsimääsi ammattinimikettä ole ammattinimikehaussa?

Jos käyttöönne ottama kunta-alan ammattinimike ei löydy Kevan ammattinimikehausta, ilmoita uudesta ammattinimikkeestä meille alla olevalla forms-lomakkeella.

Valitse ammattinimike-lomakkeen täyttöä aloittaessasi se kieli, jolla haluat ammattinimikkeen avattavan (suomi/ruotsi). Jos kyseessä on ammattinimike englanniksi, valitse lomakkeen kieleksi suomi.

Ilmoita uudesta kunta-alan ammattinimikkeestä (forms-lomake)

Valtion palvelussuhteiden ammattinimikkeet

Ilmoita valtion eläketurvan mukaan vakuutettujen palvelussuhteiden ammattinimikkeet Valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen (Palkeet) julkaiseman virka- ja ammattinimike -koodiston mukaisesti.

  • Virka- ja ammattinimikekoodisto on julkaistu Palkeiden verkkosivuilla väliotsikon "Tahti-koodistot ja nimikkeet" alla (linkki avautuu uuteen ikkunaan: palkeet.fi). Koodisto päivitetään 1-4 kertaa vuodessa.

Uuden nimikkeen voit tarvittaessa tilata kyseisiltä sivuilta löytyvällä lomakkeella.

Kirkon ammattinimikkeet

Kirkon työmarkkinalaitos ylläpitää henkilöstötietoihin liittyviä koodistoja eli esimerkiksi listaa kirkossa käytettävistä nimikkeistä. 

Tietoa uudesta Pesti-järjestelmän tilalle tulevasta raportointiratkaisusta ja käytettävistä ammattinimikkeistä: Tilastot ja koodistot (evl.fi)