Mitä työkykyjohtamisen kehittämisverkostot ovat?
Työkykyjohtamisen kehittämisverkostot täydentävät työnantaja-asiakkaidemme työkykyjohtamisen kehittämistyötä.
Valtakunnalliseen ja alueellisiin kehittämisverkostoihin voivat osallistua kaikki työkyky- ja työhyvinvointiasioiden parissa työskentelevät HR-, työterveys- ja työsuojelun ammattilaiset.
Sote-muutosverkosto on tarkoitettu erityisesti uusien hyvinvointialueiden henkilöstön työkykyjohtamisen kehittämisen parissa työskenteleville ammattilaisille. Verkostoihin voivat osallistua vain Kevan asiakkaat.
Miten pääset mukaan?
Asiakkaidemme mukaan Keva on julkisen alan työkykyjohtamisen paras asiantuntija. Tule mukaan työkykyjohtamisen edelläkävijöiden verkostoon!
Pääset mukaan verkostojen toimintaan ilmoittautumalla tällä lomakkeella:
Ilmoittaudu verkostoihin
Verkostoihin liittyminen ei sido sinua mihinkään. Voit poimia tarjonnastamme sinua kiinnostavat ja organisaationne tarpeisiin parhaiten sopivia tilaisuuksia.
Mitä verkostoissa tehdään?
Kehitämme ja muotoilemme sellaisia työkykyjohtamisen tapoja, joiden avulla me kaikki pystymme vastaamaan uudenlaisiin työelämän tarpeisiin.
Edistämme ketteryyttä, nopeaa reagointia, itse- ja yhteisöohjautuvuutta, kokonaisuuksien ymmärtämistä, jatkuvaa oppimista sekä yhteistyötä ja verkostomaista toimintaa.
Valtakunnallinen kehittämisverkosto
- Valtakunnallisen verkoston tehtävänä on luoda yhdessä verkostolaisten kanssa yhteisöllistä työkykyjohtamisen kehittämiskulttuuria.
- Verkostojen tuella työnantajat voivat viedä eteenpäin omia työkykyjohtamisen tavoitteitaan ja vahvistaa henkilöstövoimavarojen tuloksellista johtamista.
Alueelliset kehittämisverkostot
- Alueellisissa kehittämisverkostoissa keskitytään työnantajien ajankohtaisiin aiheisiin ja käytännön työstä nouseviin kysymyksiin.
Sote-muutosverkosto
- Sote-muutosverkosto on tarkoitettu sote-muutoksen tekijöille, jotka tarvitsevat työssään tietoja, ratkaisuja ja työkaluja työkykyjohtamiseen, rakentaessaan uusia toimintamalleja ja sujuvaa työelämää keskellä muutosta.
Kenenkään ei tarvitse keksiä pyörää uudelleen, sillä:
- Ratkomme yhdessä työkykyjohtamisen haasteita, parannamme työkyvyn tuen prosesseja, vahvistamme työkykyjohtamisen osaamista, kehitämme menetelmiä ja työkaluja, jotka helpottavat työkykyjohtamista, vahvistamme työterveysyhteistyötä ja Keva-kumppanuutta.
- Keskustelemme ajankohtaisista asioista, nostamme esiin arjessa esiin nousevia ilmiöitä, teemme uusia avauksia, kuulemme innostavia puheenvuoroja, vaihdamme ideoita, jaamme kokemuksia ja tietoa, luomme uutta, kokeilemme, laitamme itsemme likoon ja haastamme totuttuja tekemisen tapoja.
- Tuemme toisiamme, autamme ja opimme toisiltamme.
- Vaikutamme yhdessä työkykyjohtamisen laatuun ja vaikuttavuuteen, työkyvyttömyysriskien pienenemiseen ja työkyvyttömyydestä aiheutuviin kustannuksiin, työn sujuvuuteen ja hyvinvointiin työssä. Miksi? Koska se on kaikkien etu.
Miten verkostoissa työskennellään?
Valtakunnallisen kehittämisverkoston eli Vake-verkoston toiminta perustuu tavoitteellisiin vuosikellon mukaisiin, asiakkaiden tarpeista nouseviin teemallisiin kokonaisuuksiin. Kokonaisuuksilla on omat osatavoitteensa ja työskentely kunkin teeman parissa kestää yleensä kolme kuukautta. Kukin kokonaisuus koostuu koko päivän työpajoista (livenä Kevassa ja etänä verkon välityksellä) sekä lyhyemmistä verkkotreffeistä ja webinaareista. Tapaamisten välillä keskustelua ja aiheisiin syventymistä jatketaan Miro-sovelluksen avulla.
Vake-verkoston verkkototeutukset, esim. työpajat tallennetaan (näkyvät vain verkoston jäsenille). Ne ovat hyödynnettävissä Kevan verkkoympäristössä (Claned) esimerkiksi esihenkilökoulutuksiin. Verkoston jäsenenä saat käyttöösi (Clanedin kautta) myös Kevan Oppimisympäristön monipuolisia työkykyyn ja työhyvinvointiin liittyviä materiaaleja. Verkostolaisten ei tarvitse luoda erikseen tunnuksia Oppimisympäristöön. Jos haluat käyttöoikeuden myös organisaatiosi esimiehille, löydät ohjeet tunnusten tekemiseen Oppimisympäristö-sivulta.
- Katso tarkemmat tiedot Oppimisympäristöstä:Oppimisympäristö
Alueellisissa työkykyjohtamisen verkostoissa keskitytään työnantajien ajankohtaisiin aiheisiin ja käytännön työstä nouseviin kysymyksiin. Alueellisten verkostojen työskentelyä fasilitoi Kevan asiantuntija ja verkostot sopivat yhdessä työskentelytavoistaan ja aikatauluistaan.
Sote-muutosverkostossa paneudutaan siihen, mitä hyvinvointialueiden valmistelun eri vaiheissa kannattaisi huomioida ja mihin toimenpiteisiin tulisi ryhtyä, jotta henkilöstö ja koko työyhteisö voi hyvin. Verkostossa pohditaan yhdessä, mikä on olennaista uusien organisaatioiden työkykyjohtamisen rakentamisessa juuri nyt ja mikä seuraavaksi, mitä kannattaa priorisoida ja miten toteuttaa.
Kuukausittain ilmestyvä verkostokirje lähetään kaikille verkostoihin osallistuville. Kirjeen avulla pysyt ajan tasalla tulevista tapahtumista.
Verkostotapahtumia syksyllä 2022
Vuonna 2022 työkykyjohtamisen kehittämisverkostojen teemana on Muuttuva työelämä - muutos uudistumisen voimavarana. Kussakin verkostossa muutoksen teemaan pureudutaan verkostojen omista näkökulmista, eri aiheita käsitellen. Kaikkiin verkostotapahtumiin ilmoittaudutaan erikseen. Ilmoittautumislinkit tapahtumiin löydät alta.
Valtakunnallinen verkosto
Valtakunnallinen verkosto tarjoaa jatkossakin uutta pohdittavaa ja erilaisia, kaikille yhteisiä näkökulmia työkykyjohtamiseen. Syksyllä käsittelemme verkostotapaamisissa mm. mielenterveyden tukemista.
Tapaamiset järjestetään verkossa 2.9.2022 (syyskuun verkkotreffit) ja 4.11.2022 (marraskuun verkkotreffit).
Alueelliset verkostot
Alueellisissa verkostoissa keskitytään jatkossakin työkykyjohtamisen käytännön kysymyksiin. Syksyn teemana on ”Mielenterveys voimavarana”. Tapaamisessa tarjotaan työkaluja, jotka auttavat HR-toimijoiden ja esihenkilöiden työtä. Lisäksi keskustellaan ennaltaehkäisevistä keinoista ja toimintamalleista mielen hyvinvoinnin tueksi.
Alueellisiin verkostotapaamisiin voi osallistua sekä paikan päällä että teamsin kautta:
- Keski-Pohjanmaa ja Pohjanmaa 6.9.2022
- Etelä-Pohjanmaa 7.9.2022
- Kanta-Häme ja Päijät-Häme 9.9.2022
- Etelä-Savo ja Pohjois-Savo 28.9.2022
- Kainuu 29.9.2022
- Keski-Suomi 27.10.2022
- Pirkanmaa 28.10.2022
- Satakunta 23.11.2022
- Varsinais-Suomi 24.11.2022
- Lappi 30.11.2022
- Pohjois-Pohjanmaa 1.12.2022
- Pohjois-Karjala 8.12.2022
- Etelä-Karjala ja Kymenlaakso 9.12.2022
- Itä-Uusimaa 13.12.2022
- Keski-Uusimaa 15.12.2022
- Länsi-Uusimaa 16.12.2022
Sote-muutosverkosto
Sote-muutosverkostossa keskitytään jatkossakin työkykyjohtamisen käytännön asioihin nimenomaan hyvinvointialueiden rakentamisen näkökulmasta.
Syksyllä teemat keskittyvät vahvasti ennakoivaan työkykyjohtamiseen ja muutostukeen. Verkoston tarkoituksena on edelleen jakaa tietoa, työkaluja ja ratkaisuja työkykyjohtamiseen muutoksen keskellä. Tavoitteenamme on tuoda verkostolaisille asiantuntijatiedon rinnalle yhä enemmän hyviä käytännön kokemuksia ja toimintatapoja asiakasorganisaatioiltamme.
Syksyn tapaamisiin voi pian ilmoittautua Kevan Tapahtumat ja koulutukset -verkkosivulla. Tapaamisten ajankohdat kannattaa kuitenkin merkitä kalenteriin jo nyt:
- 1.9.2022 klo 13-14
- 6.10.2022 klo 13-14
- 3.11.2022 klo 13-14
- 1.12.2022 klo 13-14