Omat eläketietosi -palvelu

Työeläkeote, eläkelaskurit ja eläkkeen hakeminen

Tarkista työeläkeotteesi

 • Tarkista työeläkeotteesi tiedot ja ilmoita muutoksista tai puutteista niissä.
 • Lisätietoa Työeläkeote-sivulla.

Paljonko saat eläkettä? Arvioi eläkelaskureilla

 • Eläkelaskureilla voit arvoida eläkkeesi määrää eri ikävaihtoehdoissa. Voit arvioida vanhuuseläkkeen, osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen ja työkyvyttömyyseläkkeen määrää sekä ansiorajoja.
 • Lisätietoa Eläkkeen määrä -sivulla.

Miksi jotkut tiedot eivät näy palvelussa?

 • Kun olet lähettänyt eläkehakemuksen, kaikki tiedot eivät enää näy palvelussamme. Silloin et enää näe työeläkeotetta etkä voi käyttää eläkelaskureita.
 • Sotilaseläkkeistä kerrotaan päivämäärä, jolloin aikaisintaan voit jäädä eläkkeelle sekä arvio eläkkeen määrästä. Muilta osin eläkelaskuri ei ole sotilaseläkkeissä käytettävissä. Lisätietoa sotilaseläkkeista.

Hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta

 • Lähetä hakemukset ja niissä tarvittavat liitteet sähköisesti, se nopeuttaa asian käsittelyä.
 • Tee ilmoitus osatyökyvyttömyyseläkkeelle tai osakuntoutustuelle siirtymisestä, jos sinulla on ennakkopäätös.
 • Näet palvelussa myös hakemuksesi käsittelyvaiheen.
 • Lisätietoa Eläkkeen hakeminen -sivulla ja Ammatillinen kuntoutus -sivulla.

Omat asiakirjat, viestit ja ilmoitukset

 • Omat asiakirjat, kuten eläkepäätökset, vuosikirjeet, ansiorajakirjeet, maksukirjeet sekä asiakasneuvonnan kirjeet löytyvät palvelusta sähköisenä.
 • Omat viestit -sivulla voit lähettää viestin asiantuntijoillemme. Viestit ja asiakirjat jäävät talteen palveluun.
 • Tilaa tekstiviesti-ilmoitus - saat tekstiviestin ja/tai sähköpostin, kun sinulle on Omat eläketietosi -palvelussa uutta postia. Ilmoitukset lähetetään arkisin n. klo 18-19.

Eläkkeensaajan palvelut

 • Tilaa todistus eläkkeesi määrästä
 • Muuta tilinumeroa, jolle eläkkeesi maksetaan
 • Korota eläkkeesi veroprosenttia
 • Jos asut ulkomailla, ilmoita ulkomaan osoitteesi.

Eläkkeensaajalle-sivulla tietoa työskentelystä eläkkeellä, eläkkeen maksupäivistä, verotuksesta ja työeläkekortista.

Palvelun käyttö ja tietoturva

Kirjautuminen: henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella.

Uloskirjautuminen: Tunnistautumista vaativista palveluista tulee poistua Kirjaudu ulos -painikkeen kautta, ettei yhteys tietoihisi jää auki ja etteivät sivulliset pääse käyttämään palvelua. Avatut ja ladatut tiedostot sekä selaimen välimuisti ja sivuhistoria kannattaa myös tyhjentää uloskirjautumisen jälkeen.

Tietoturva: Tietoturvasyistä Kevan sinulle lähettämät ilmoitusviestit eivät sisällä linkkejä. Keva ei koskaan pyydä sinulta verkkopankkitunnuksia tai muitakaan salasanoja postilla, sähköpostilla tai puhelimitse. Näitä tietoja tarvitset vain, kun tunnistaudut itse Omat eläketietosi -palveluun.

Tietoturvaohjelmat

Joidenkin tietoturvaohjelmien asetukset saattavat estää kirjautumisen tai siirtymisen sivulta toiselle. Lisätietoja saat tietoturvaohjelman palveluntarjoajaltasi.

Tuetut selaimet

Suosittelemme verkkopalvelun käytössä tuetun käyttöjärjestelmän uusinta Internet Explorer -versiota tai vaihtoehtoisesti uusimman Mozilla Firefoxin, Google Chromen tai Safarin käyttöä.

Selaimen Takaisin-painiketta ei pidä käyttää. Tämä voi aiheuttaa virhetilanteen palvelussa, esimerkiksi sivun toiminto saattaa keskeytyä.

Tarvittavat ohjelmat palvelun käyttöä varten

Pdf-muodossa olevien asiakirjojen lukua varten tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman. Voit ladata sen ilmaiseksi Adoben kotisivuilta.

Tunnistautuminen palveluun

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella. Pankeista mukana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Aktia/Sp/Pop,  Ålandsbanken, Tapiola ja S-pankki.

Väestörekisterikeskuksen sirullisen henkilökortin käyttämisestä antaa lisätietoja Väestörekisterikeskus ja pankkien tunnuslukujen käyttämisestä jokainen pankki omasta palvelustaan.

Keva ei koskaan pyydä sinulta verkkopankkitunnuksia tai muitakaan salasanoja postilla, sähköpostilla tai puhelimitse. Näitä tietoja tarvitset vain, kun tunnistaudut itse Omat eläketietosi -palveluun.

Palvelusta poistuminen

Tunnistautumista vaativista palveluista tulee poistua Kirjaudu ulos -painikkeen kautta, ettei yhteys tietoihisi jää auki ja etteivät sivulliset pääse käyttämään palvelua.

Avatut ja ladatut tiedostot sekä selaimen välimuisti ja sivuhistoria kannattaa tyhjentää uloskirjautumisen jälkeen. Näin tietosi eivät jää sivullisten käytettäväksi. Välimuistin ja sivuhistorian tyhjentäminen on erityisen tärkeää, jos käytät yhteiskäytössä olevia tietokoneita (esim. kirjastojen tai oppilaitosten koneita).

Palvelusta lähetyt tekstiviestit ja sähköpostit

Voit tilata Omat eläketietosi -palvelussa tekstiviesti- ja/tai sähköposti-ilmoituksen siitä, kun sinulle on saapunut palveluun uusi asiakirja tai kirje. Tietoturvasyistä Kevan sinulle lähettämät ilmoitusviestit eivät koskaan sisällä linkkejä.