Omat eläketietosi -palvelu

Omat eläketietosi -palvelussa voit tutustua eläketurvaasi koskeviin asioihin. Palvelussa näet työeläkeotteesi, voit arvioida eläkelaskureilla eläkkeesi määrää sekä hakea eläkettä tai ammatillista kuntoutusta. Palvelu on käytössäsi, jos työskentelet julkisella alalla tai olet jäänyt eläkkeelle julkisen sektorin palveluksesta.

Hoida eläkeasiasi sujuvasti verkossa - milloin haluat

Joidenkin tietoturvaohjelmien asetukset saattavat estää kirjautumisen Omat eläketietosi -palveluun tai siirtymisen sivulta toiselle. Lisätietoja saat tietoturvaohjelman palveluntarjoajaltasi.

Mitä Omat eläketietosi -palvelussa voi tehdä?

 • Tarkista työeläkeotteesi tiedot
 • Arvioi eläkelaskureilla eläkkeesi määrää
 • Hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta sähköisesti
 • Tee ilmoitus osatyökyvyttömyyseläkkeelle tai osakuntoutustuelle siirtymisestä
 • Korota eläkkeesi veroprosenttia
 • Tilaa todistus eläkkeesi määrästä
 • Kysy asiantuntijoiltamme omista eläkeasioistasi

Miksi käyttää Omat eläketietosi -palvelua?

 • Saat eläkepäätöksen nopeammin, kun toimitat hakemukset ja niissä tarvittavat liitteet sähköisesti
 • Voit muuttaa esim. tilinumeroasi 
 • Palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden
 • Voit olla yhteydessä asiantuntijoihimme
 • Omat asiakirjat, kuten eläkepäätökset, vuosikirjeet, ansiorajakirjeet, maksukirjeet sekä asiakasneuvonnan kirjeet löytyvät palvelusta sähköisenä
 • Saat halutessasi teksti- tai sähköposti-ilmoituksen, kun sinulle on palvelussa uutta postia

Video: Omat eläketietosi - esittely

Video: Näin haet vanhuuseläkettä

Hyödyllistä lisätietoa

Palvelun käyttö ja tietoturva

Kirjautuminen: henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella.

Uloskirjautuminen: Tunnistautumista vaativista palveluista tulee poistua Kirjaudu ulos -painikkeen kautta, ettei yhteys tietoihisi jää auki ja etteivät sivulliset pääse käyttämään palvelua. Avatut ja ladatut tiedostot sekä selaimen välimuisti ja sivuhistoria kannattaa myös tyhjentää uloskirjautumisen jälkeen.

Tietoturva: Tietoturvasyistä Kevan sinulle lähettämät ilmoitusviestit eivät sisällä linkkejä. Keva ei koskaan pyydä sinulta verkkopankkitunnuksia tai muitakaan salasanoja postilla, sähköpostilla tai puhelimitse. Näitä tietoja tarvitset vain, kun tunnistaudut itse Omat eläketietosi -palveluun.

Tietoturvaohjelmat

Joidenkin tietoturvaohjelmien asetukset saattavat estää kirjautumisen tai siirtymisen sivulta toiselle. Lisätietoja saat tietoturvaohjelman palveluntarjoajaltasi.

Tuetut selaimet

Suosittelemme verkkopalvelun käytössä tuetun käyttöjärjestelmän uusinta Internet Explorer -versiota tai vaihtoehtoisesti uusimman Mozilla Firefoxin, Google Chromen tai Safarin käyttöä.

Selaimen Takaisin-painiketta ei pidä käyttää. Tämä voi aiheuttaa virhetilanteen palvelussa, esimerkiksi sivun toiminto saattaa keskeytyä.

Tarvittavat ohjelmat palvelun käyttöä varten

Pdf-muodossa olevien asiakirjojen lukua varten tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman. Voit ladata sen ilmaiseksi Adoben kotisivuilta.

Tunnistautuminen palveluun

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella. Pankeista mukana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Aktia/Sp/Pop,  Ålandsbanken, Tapiola ja S-pankki.

Väestörekisterikeskuksen sirullisen henkilökortin käyttämisestä antaa lisätietoja Väestörekisterikeskus ja pankkien tunnuslukujen käyttämisestä jokainen pankki omasta palvelustaan.

Keva ei koskaan pyydä sinulta verkkopankkitunnuksia tai muitakaan salasanoja postilla, sähköpostilla tai puhelimitse. Näitä tietoja tarvitset vain, kun tunnistaudut itse Omat eläketietosi -palveluun.

Palvelusta poistuminen

Tunnistautumista vaativista palveluista tulee poistua Kirjaudu ulos -painikkeen kautta, ettei yhteys tietoihisi jää auki ja etteivät sivulliset pääse käyttämään palvelua.

Avatut ja ladatut tiedostot sekä selaimen välimuisti ja sivuhistoria kannattaa tyhjentää uloskirjautumisen jälkeen. Näin tietosi eivät jää sivullisten käytettäväksi. Välimuistin ja sivuhistorian tyhjentäminen on erityisen tärkeää, jos käytät yhteiskäytössä olevia tietokoneita (esim. kirjastojen tai oppilaitosten koneita).

Palvelusta lähetyt tekstiviestit ja sähköpostit

Voit tilata Omat eläketietosi -palvelussa tekstiviesti- ja/tai sähköposti-ilmoituksen siitä, kun sinulle on saapunut palveluun uusi asiakirja tai kirje. Tietoturvasyistä Kevan sinulle lähettämät ilmoitusviestit eivät koskaan sisällä linkkejä.