Eläkkeensaajalle

Tietoa työskentelystä eläkkeellä, eläkkeen maksupäivistä, verotuksesta ja työeläkekortista.

Tältä sivulta löydät:

''Eläkkeen verotus Eläkkeen verotus ''Omat eläketietosi Omat eläketietosi ''Eläkkeen maksupäivät Eläkkeen maksupäivät
''Uuden eläkeläisen muistilista Uuden eläkeläisen muistilista ''Työeläkekortti Työeläkekortti ''Eläke ja ulkomaat Eläke ja ulkomaat

Omat eläketietosi -palvelu

Voit ilmoittaa erilaisista muutoksista eläkkeeseesi liittyen sekä tilata todistuksen maksetuista eläkkeistä. Huomioithan, että palvelussa ei näy maksetun eläkkeen määrä eikä veroprosentti, veroprosenttisi näet vero.fi/Omavero -palvelussa.

Seuraava eläkkeen maksupäivä

Kunta-ala

Pe 1. lokakuu

Kelan henkilöstö, kirkko ja Suomen Pankki

Pe 1. lokakuu

Valtio

Ke 20. lokakuu
Uuden eläkeläisen muistilista

Uuden eläkeläisen muistilista

Oletko siirtymässä eläkkeelle? Uuden eläkeläisen muistilistasta katsot kootusti eläkkeelle lähtimiseen liittyvät asiat, jotka sinun kannattaa selvittää ja suunnitella.

Oletko osittaisella vanhuuseläkkeellä? Kerro kokemuksistasi muillekin! 

Millainen työurasi on ollut ja miltä eläkkeelle jääminen on tuntunut? Etsimme nyt haastateltavaksi asiakkaitamme, jotka ovat osittaisella varhennetulla vanhuuseläkkeellä. Julkaisemme haastattelut sivuillamme.

Lue lisää ja ilmoittaudu

Työeläkekortilla alennusta eri palveluista 

Voit saada eläkeläisalennuksiin oikeuttavan työeläkekortin, jos olet siirtynyt työstä pysyvästi eläkkeelle. Mahdollisia eläkeläisalennuksia kannattaa tiedustella liikkeissä asioidessa. 

Eläke ja ulkomaat

Eri maissa kertynyttä eläkettä haetaan eri tavoin. Ulkomailla asuvan eläkkeensaajan tulee ilmoittaa osoitteensa vuosittain Kevaan.