Vastuullisuus

Meillä kevalaisilla on tärkeä perustehtävä: huolehdimme siitä, että julkisen alan työntekijät saavat aikanaan ansaitut eläkkeensä. Meille vastuullisuus tarkoittaakin pitkän aikavälin kärsivällistä vastuuta eläketurvan rahoittamisesta.

Vastuullisuusraportti_2018.pdf (12070 kb) Kevan vastuullisuusraportti 2017 (8054 kb)

Keva varmistaa eläkkeiden maksun myös tulevaisuudessa

Eläkkeensaajien määrä kasvaa ja elinikä pitenee. Julkisen alan työntekijöistä kolmannes tulee seuraavien kymmenen vuoden aikana eläkeikään ja eläkemenot kasvavat.

Viime vuonna, ensimmäistä kertaa historiassa, Kevan eläkemaksutulot eivät riittäneet kattamaan ulosmaksettavia eläkkeitä ja käytimme eläkkeiden maksuun myös rahaston tuottoja. Tämä kehitys kiihtyy tulevat vuosikymmenet, kun ikäluokat pienenevät. 

Vastuullisuus on varautumista

30 vuoden ajan olemme rahastoineet varoja eläkevastuurahastoon. Rahaston arvo on tuona aikana kasvanut 20 mrd € ja sijoitustoiminnallamme sen kokoa on kasvatettu lisäksi peräti 32 mrd €. Hyvää tuottoa tarvitaan myös jatkossa, muuten palkansaajien ja työnantajien eläkemaksuja pitää korottaa. Vastuumme ulottuu myös tuleviin työikäisiin sukupolviin.

Kevan sijoitusstrategia on vastikään uusittu ja olemme täsmentäneet vastuullisen sijoittamisen periaatteitamme, tärkeintä on kärsivällisyys ja paras mahdollinen pitkän aikavälin tuotto.

Vastuullisesti toimivia sijoituskohteita valitsemalla ja viisaasti hajauttamalla voimme parantaa rahaston tuottoja ja vähentää riskejä, sillä kestävä, pitkän aikavälin talouskasvu on edellytys myös hyville sijoitustuotoille.

Vastuullinen sijoittaminen
Sijoitukset

Haluamme vaikuttaa yrityksiin eri puolilla maailmaa niin, että ne muokkaavat toimintaansa kestävämmäksi. Tämä vaatii pitkäjänteisyyttä, mutta se on meille tuttua – eläkkeiden maksukyvyn turvaamiseksi katsomme muutenkin kymmenien vuosien päähän.

Kevan 1,2 miljoonaa henkilöasiakasta ja 2 300 työnantaja-asiakasta voivat luottaa siihen, että eläkemaksut kerätään oikein ja sujuvasti. Arjen vastuullisuutta on sekin, että eläkkeen hakija saa ymmärrettävän, virheettömän eläkepäätöksen ja eläke maksetaan tilille ajallaan ja oikein. Uudet digitaaliset palvelut tehostavat toimintaamme tilanteessa, jossa eurot tarvitaan eläkkeisiin.

Lisää läpinäkyvyyttä. Sijoitustoiminnan periaatteiden julkistaminen auttaa sekä sidosryhmiä että Kevan vastuuhenkilöitä ymmärtämään sijoitustoiminnassa tehtäviä valintoja.

 

Timo Kietäväinen”Keskustelu ja vuoropuhelu auttaa meitä löytämään kehityskohteita. Lähivuosina määrittelemme tarkemmin, mitä vastuullisella toiminnalla tarkoitamme. Samoin kehitämme raportointia toimintamme vastuullisuudesta”, toimitusjohtaja Timo Kietäväinen linjaa.