Uuden työnantajan muistilista

Tervetuloa asiakkaaksemme! 

Täältä löydät ohjeet ja vinkit sujuvaan asiointiin. Työnantajan vuosikellosta näet tärkeät päivämäärät.

Voit aina myös kysyä neuvoa omalta asiakaspäälliköltäsi - yhteystiedot näet työnantajan verkkopalvelussa.

Asioi sujuvasti työnantajan verkkopalvelussa

Työnantajan verkkopalvelusta löydät työnantajakohtaisia tietoja esimerkiksi eläkemaksuista sekä palvelussuhteista ja vuosiansioista, jotka kohdistuvat aikaan ennen tulorekisteriä. Verkkopalveluun kirjaudutaan käyttämällä vahvaa tunnistautumista. Verkkopalvelun käyttämiseen tarvitaan Suomi.fi-käyttövaltuudet. Lisätietoja työnantajan verkkopalvelun käyttämisestä ja Kevan Suomi.fi-käyttövaltuuksista löydät verkkosivuiltamme:

Tulorekisterillä on sähköinen asiointipalvelu, jossa voit ilmoittaa, tarkastaa ja korjata tulorekisteriaikaisia palvelussuhde- ja ansiotietoja. Katso lisätietoja tulorekisterin verkkosivulta.

Kevan aliorganisaatio tulorekisteriaikana

Ilmoita Kevaan sähköisellä lomakkeella (Forms-lomake) tulorekisteri-ilmoittamisessa käytettävä Kevan ilmoittajakoodiston mukainen maksajan aliorganisaation tunniste.

  • Katso lisätietoja Kevan tulorekisteriaikaisista ohjeista 2019: Tulorekisteri.

Aliorganisaatio on avattava Kevan järjestelmään ja siirryttävä sieltä tulorekisteriin ennen kuin tiedot kyseisellä tunnisteella siirtyvät tulorekisteriin.

Ilmoita samalla lomakkeella myös jatkossa ilmoitusliikenteen hoitajana toimivan tahon/henkilön yhteystiedot (palkanlaskija, palveluskeskuksen tiimi yms.).

Ilmoitusliikenteen hoitaja on yhteyshenkilönne palvelussuhde- ja ansiotietojen ilmoittamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Kysy tarvittaessa lisätietoja sähköpostiosoitteesta palvelussuhderekisteri[at]keva.fi.

Palvelussuhde- ja ansiotietojen ilmoittaminen

Ilmoita työntekijöittenne palvelussuhde- ja ansiotiedot 1.1.2019 alkaen tulorekisteriin tulorekisterin ohjeiden ja näitä ohjeita täydentävien Kevan tulorekisteriaikaisten ohjeiden ja koodiston 2019 mukaisesti.

Eläkemaksujen hoitaminen

Palkkaperusteinen eläkemaksu koskee Kevan jäsenyhteisöjä, valtiotyönantajia ja kirkkoa.  Keva laskuttaa kuukausittain palkkaperusteisen eläkemaksun työnantajalta.

Osa Kevan jäsenyhteisöistä maksaa myös eläkemenoperusteista maksua. Keva laskuttaa kuukausittain eläkemenoperusteisen maksun ennakoita. Ennakoiden eräpäivä on kuukauden 12. päivä tai sitä seuraava ensimmäinen pankkipäivä.  Lopullisen maksun ja ennakoiden välinen erotus laskutetaan tai hyvitetään maksuvuotta seuraavan vuoden syksyllä. Laskun eräpäivä on 1.10. tai sitä seuraava ensimmäinen pankkipäivä.

Tarkempaa tietoa eläkemaksuista:

Tarkastukset

Keva tarkastaa säännöllisesti työnantajien palvelussuhderekisteriin ilmoittamia tietoja sekä niihin liittyviä eläkemaksuja. Tarkastuksessa tarvittavat aineistot kannattaa tuottaa vuosittain tarkastustyön pohjaksi.

Tutustu palveluihimme

Asiakkaanamme saat käyttöösi mm. vaikuttavat työhyvinvointipalvelumme sekä asiantuntijoidemme neuvonnan erilaisissa muutostilanteissa.