Oppisopimuskoulutus - ammatti työtä tekemällä

Oppisopimuskoulutus on hyvä tapa hankkia uusi ammatti. Keva voi tukea myös oppisopimuskoulutuksen suorittamista ammatillisena kuntoutuksena.

Tee oppisopimus yhdessä työnantajan ja oppisopimustoimiston kanssa

Selvitä oppisopimuskoulutuksen mahdollisuudet paikallisesta oppisopimustoimistosta ja keskustele asiasta työnantajasi kanssa.

Kun sopiva koulutuspaikka löytyy, laadi oppisopimus yhdessä työnantajan ja paikallisen oppisopimustoimiston kanssa. Oppisopimustoimisto vastaa teoriakoulutuksen ostamisesta.

Työnantaja solmii kanssasi määräaikaisen työsopimuksen oppisopimuskoulutuksen ajaksi, ja maksaa sinulle sopimuksen mukaista palkkaa. Kevan maksama kuntoutusetuus maksetaan oppisopimuskoulutuksen ajalta työnantajalle. Työnantajan tulisi maksaa palkka myös teoriajaksojen ajalta. Jos kuntoutusrahan määrä on suurempi, kuin palkkaa, Keva maksaa palkan ja kuntoutusrahan erotuksen sinulle.

Palauta Omat eläketietosi -palvelussa kuntoutussuunnitelmahakemuksen liitteenä kopio oppisopimuksesta ja oppisopimuksen ajalle solmitusta työsopimuksesta, jos työsopimus ei ilmene oppisopimuslomakkeesta.