Henkilöasiakkaan palvelut

Tutustu eläketietoon ja kuntoutusvaihtoehtoihin. Eläkkeen hakeminen ja eläkeasiat hoituvat helposti verkossa.

Omat eläketietosi

Tietoa eläkkeistä ja eläkkeen hakemisesta

Milloin jäädä eläkkeelle ja miten sitä haetaan? Tietoa eri eläkevaihtoehdoista, työeläkkeen määrästä ja eläketurvasta muutostilanteissa.

Kun mietit eläkeelle jäämistä

Vanhuuseläkeaikaan kannattaa varautua ajoissa, sillä se on iso muutos, joka vaikuttaa myös talouteesi. Konkreettisia ohjeita ja vinkkejä eläkkeelle jäämiseen saat Kohti uutta elämänvaihetta -sivulta.

Omat eläketietosi -palvelu

Tarkista työeläkeotteesi. Arvioi eläkelaskureilla eläkkeesi määrää. Hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta. Katso eläkkeesi maksutiedot. Korota veroprosenttiasi. Tilaa ilmoituksia omista päätöksistä ja asiakirjoista.

Eläkkeensaajalle

Tietoa työskentelystä eläkkeen aikana, ansiorajoista, eläkkeen maksupäivistä ja työeläkekortista.

Seuraava eläkkeen maksupäivä

Kunnat ja hyvinvointialueet

Pe 2. elokuu

Kelan henkilöstö, kirkko ja Suomen Pankki

To 1. elokuu

Valtio

Ti 20. elokuu

Työnteko eläkkeellä

Voit työskennellä vanhuuseläkkeellä ilman tulorajoituksia niin paljon kuin haluat. Samalla sinulle kertyy uutta eläkettä - iästä ja eläkelajista riippumatta.

Heikentynyt työkyky

Jos työkyky heikkenee ja vaikeuttaa työssä selviytymistä, on tärkeää tarttua asiaan mahdollisimman varhain.

Kuntoutus

Onko sinun hankalaa suoriutua työtehtävistäsi terveydentilasi vuoksi? Oletko palaamassa takaisin työhön pitkän sairausloman jälkeen? Ammatillinen kuntoutus voi auttaa tilanteessasi.

Selkokielellä kuntoutuksesta

Pitkäaikainen sairaus tai vamma voi estää sinua tekemästä nykyisiä töitäsi. Silloin sinulle tulisi löytää työ, joka sopii paremmin terveydellesi. Ammatillinen kuntoutus voi auttaa sinua. Lue selkokieliseltä sivultamme, miten voit päästä ammatilliseen kuntoutukseen.