Heikentynyt työkyky

Työkyvyn heikentyessä on tärkeää selvittää mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, millaisia ratkaisuja työssä jatkamiseen on tarjolla.

Tältä sivulta löydät:

''Ammatillinen kuntoutus Ammatillinen kuntoutus ''Omat eläketietosi Omat eläketietosi ''Vaikutukset toimeentuloon Vaikutukset toimeentuloon
''Videot Videot ''Asiakkaat kertovat Asiakkaat kertovat

Asioi Omat eläketietosi -palvelussa

Arvioi eläkelaskureilla oman eläkkeesi määrää eri eläkevaihtoehdoissa, hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta, tilaa ilmoituksia omista päätöksistä ja asiakirjoista.

Miten heikentynyt työkyky vaikuttaa toimeentuloon

Mitä pidempään jatkat työssä, sitä paremman vanhuuseläkkeen saat. Varhainen eläköityminen pienentää eläketurvasi tasoa.

Oma työhyvinvointi

On tärkeää, että huolehdit omasta työhyvinvoinnistasi, hyvä työkyky johtaa pitkän työuran ja paremman eläketurvan lisäksi parempaan jaksamiseen myös vapaa-ajalla.

TESTI: Mitä tehdä, kun oma työkyky on heikentynyt?

Tällä testillä voit lyhyesti kartoittaa, millaisia vaihtoehtoja sinulla on, kun työkykysi on heikentynyt. Saat ehdotuksen siitä, miten edetä.

Selkokielellä kuntoutuksesta

Pitkäaikainen sairaus tai vamma voi estää sinua tekemästä nykyisiä töitäsi. Silloin sinulle tulisi löytää työ, joka sopii paremmin terveydellesi. Ammatillinen kuntoutus voi auttaa sinua. Lue selkokieliseltä sivultamme, miten voit päästä ammatilliseen kuntoutukseen.

Ota Kompassi-työkirja käyttöösi 

Haluatko kehittää osaamistasi, tutustua omiin vahvuuksiisi ja edetä työurallasi oikeaan suuntaan? Kompassi-työkirjamme auttaa sinua.

Lataa Kompassi-työkirja (pdf)

Blogikirjoitukset

Videot