Pidämme huolta heistä, jotka pitävät huolta meistä
Kevassa tehtävämme on pitää huolta siitä, että meistä huolehtivien ammattilaisten työstä kertyy eläkettä ja että he jaksavat työssään.
Tältä sivulta löydät:



Oletko ajatellut, kuinka suuri joukko julkisen alan ammattilaisia tekee töitä hyvinvointimme eteen joka päivä?
Palomiehet, papit, lähihoitajat ja nuoriso-ohjaajat, varhaiskasvattajat, sosiaalityöntekijät, laitoshuoltajat, opettajat, virkamiehet, poliisit kuin kirjastonhoitajatkin - huolehtivat siitä, että voimme hyvin, arkemme sujuu ja on turvallista. On tärkeää, että nämä ammattilaiset voivat hyvin ja jaksavat työssään.
Hyvällä työhyvinvoinnin johtamisella ja toimivilla työkyvyn tuen prosesseilla voidaan vaikuttaa ennakoivasti henkilöstön työhyvinvointiin ja ehkäistä työkyvyttömyysriskejä.
Me pidämme huolta heistä, jotka pitävät huolta meistä
"Autamme yhteiskuntamme tärkeitä ammattilaisia jaksamaan työssään ja saamaan ansaitsemansa eläkkeen
Teemme työtä yli 500 ammattilaisen voimin suomalaisen hyvinvoinnin eteen joka päivä. Varmistamme ja mahdollistamme hyvinvoinnin siirtymisen sukupolvelta toiselle. Olemme tavallisten suomalaisten eläkevakuuttaja ja huolehdimme siitä, että työ kerryttää eläkettä, taloudellista turvaa elämän eri käänteisiin ja että vakuutettumme jaksaisivat paremmin työssään.
Työkyky ei ole itsestäänselvyys
Työkyvyttömyysriskin vähentäminen
Tutkittua tietoa työelämästä
"Vuoden 2020 aikana pysyvästi tai osittain työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyi julkisen alan töistä lähes 10 000 ihmistä.
Tarinat ja ihmiset tilastojen takana ovat erilaisia. Varmaa kuitenkin on, että jokainen uupumuksen tai sairauden takia katkennut työura on paitsi henkilökohtainen tragedia, myös koko Suomen kannalta huolestuttava ilmiö.
Miten voivat julkisen alan työntekijät?
Julkisen alan ammattilaiset eri toimialoilla kertovat videoilla työhyvinvoinnistaan
Merkityksellinen työ innostaa
Masennus katkaisee liian monen työuran
Jos työkykysi heikentyy
"Jos työssä jatkaminen on terveydellisistä syistä vaikeaa, on tärkeää, että vaihtoehtoja mietitään avoimesti ja asia otetaan työpaikalla puheeksi.
Keskusteluissa esimiehen, työterveyshuollon tai työsuojelun kanssa voi selvittää vaihtoehtoja.
Kuntoutus työssä jatkamisen tukena
Ammatillinen kuntoutus auttaa jatkamaan työssä. Noin kolme neljästä Kevan kuntoutukseen osallistuneista voi jatkaa työssä kuntoutuksen jälkeen. Näin kävi myös Sari Kapelalle ja Tiia Salmiselle, jotka jatkoivat kuntoutuksen jälkeen uusissa tehtävissä.
Miten kannattaisi edetä
Jos työkykysi on heikentynyt, voit testimme avulla lyhyesti kartoittaa, millaisia vaihtoehtoja sinulla on. Saat ehdotuksen siitä, miten edetä.
Keva tukenasi
"Olemme tavallisten suomalaisten eläkevakuuttaja.
Huolehdimme siitä, että työ kerryttää eläkettä, taloudellista turvaa elämän eri käänteisiin ja että vakuutettumme jaksaisivat paremmin työssään.