Pidämme huolta heistä, jotka pitävät huolta meistä

Kevassa tehtävämme on pitää huolta siitä, että meistä huolehtivien ammattilaisten työstä kertyy eläkettä ja että he jaksavat työssään.

Tältä sivulta löydät:

''Työkyky ei ole itsestäänselvyys Työkyky ei ole itsestäänselvyys ''Miten voivat julkisen alan työntekijät? Miten voivat julkisen alan työntekijät? ''Jos työkykysi heikentyy Jos työkykysi heikentyy
''Keva tukenasi Keva tukenasi

Me pidämme huolta heistä, jotka pitävät huolta meistä

 
Autamme yhteiskuntamme tärkeitä ammattilaisia
jaksamaan työssään ja saamaan ansaitsemansa eläkkeen

 
Sadat tuhannet ammattilaiset julkisen alan työpaikoilla
tekevät työtä suomalaisen hyvinvoinnin eteen joka päivä.

Keva on julkisen alan eläkevakuuttaja ja huolehdimme siitä, että näiden ammattilaisten tekemä työ kerryttää eläkettä, taloudellista turvaa myös tuleville sukupolville ja että vakuutettumme jaksaisivat paremmin työssään.

 

Työkyky ei ole itsestäänselvyys


Työkyvyttömyys on henkilökohtainen tragedia, mutta myös tappio työyhteisölle ja yhteiskunnalle.

Työkyyttömyyttä voidaan ehkäistä vahvistamalla työkykyä jo ennen kuin ongelmat alkavat. Tätä kutsutaan työkykyjohtamiseksi.


 

Työkyvyn tukeminen on Kevan vastuullisen toiminnan ytimessä. Työkyvyttömyysriskin vähentäminen julkisen alan työpaikoilla on lakisääteinen tehtävämme. Pidämme huolta siitä, että ammattilaisten työstä kertyy eläkettä ja että he jaksavat työssään.  Tavoitteena on sairauspoissaolojen ja työkyvyttömyyseläkkeiden vähentäminen ja ennalta ehkäisy.

Miten voivat julkisen alan työntekijät?


"Vuoden 2020 aikana pysyvästi tai osittain työkyvyttömyyseläkkeelle siirtyi julkisen alan töistä lähes 10 000 ihmistä. 

Tarinat ja ihmiset tilastojen takana ovat erilaisia. Varmaa kuitenkin on, että jokainen uupumuksen tai sairauden takia katkennut työura on paitsi henkilökohtainen tragedia, myös koko Suomen kannalta huolestuttava ilmiö.


 

Julkisen alan työhyvinvointi -tutkimus

Kevan tekemän Julkisen alan työhyvinvointi -tutkimuksen mukaan korona-aika on vaikuttanut julkisen alan työhyvinvointiin eri tavoin eri ammattiryhmissä.

Merkityksellinen työ innostaa

Työ julkisen alan ammateissa on monelle innostuksen ja energian lähde. Kevalla on tästä tutkimusnäyttöä. Useimmat tuntevat työssään iloa ja innostusta ja kokevat fyysisen ja henkisen työkykynsä hyväksi tai erinomaiseksi.

Keva panostaa ennakoivaan mielenterveyden tukemiseen

Julkisen alan työntekijöiden vanhuuseläkeikä on noussut, mutta kasvava joukko työntekijöitä keskeyttää työuransa ja päätyy työkyvyttömyyseläkkeelle mielenterveyden häiriön takia.

Julkisen alan ammattilaiset eri toimialoilla kertovat videoilla työhyvinvoinnistaan

Jos työkykysi heikentyy


"Jos työssä jatkaminen on terveydellisistä syistä vaikeaa, on tärkeää, että vaihtoehtoja mietitään avoimesti ja asia otetaan työpaikalla puheeksi. 

Keskusteluissa esimiehen, työterveyshuollon tai työsuojelun kanssa voi selvittää vaihtoehtoja.


 

Ammatillinen kuntoutus työssä jatkamisen tukena

Ammatillinen kuntoutus auttaa jatkamaan työssä. Noin kolme neljästä Kevan kuntoutukseen osallistuneista voi jatkaa työssä kuntoutuksen jälkeen. 
 

 

Miten kannattaisi edetä

Jos työkykysi on heikentynyt, voit testimme avulla lyhyesti kartoittaa, millaisia vaihtoehtoja sinulla on. Saat ehdotuksen siitä, miten edetä.
 

Asiakkaat kertovat - Onnistumistarinoita kuntoutuksesta