Keva-päivä 2020 - Merkityksellinen työ

Keva-päivä-logo-2020.jpg

Etsimme jatkuvasti merkitystä elämällemme ja työllemme. Myös organisaatiot ja erilaiset työyhteisöt luovat toiminnallaan merkitystä, kun ne palvelevat asiakkaitaan, yhteiskuntaa, toimintaympäristöä ja työntekijöitään.

Keva-päivässä pohdimme, mikä tekee työstä ja elämästä merkityksellistä, ja kuinka merkityksellisyyttä voi rakentaa omassa elämässään ja työyhteisössään.

Kirsi-Alm-Siira.jpg

 

Tule mukaan kuulemaan mielenkiintoisia asiantuntijapuheenvuoroja ja keskusteluja aiheesta. Tapahtuman juontaa toimittaja Kirsi Alm-Siira.

Keva-päivä on kutsuvieraille tarkoitettu ajankohtaisfoorumi. Suoraa live-lähetystä Marina Congress Centeristä ovat kuitenkin verkon kautta tervetulleita seuraamaan kaikki. Ilmoittaudu verkkolähetykseen, toimitamme ilmoittautuneille sähköpostitse linkin verkkolähetykseen viikolla 11. 

Ilmoittaudu live-lähetykseen 

Lisätietoja: Keva-päivään liittyvissä asioissa palvelemme sähköpostitse tapahtumat[at]keva.fi.


Ohjelma 

8.30 - 9.00 Aamukahvi ja ilmoittautuminen

9.00 Tervetuloa Keva-päivään

Timo-Kietäväinen.jpg

 


Keva-päivän avaus

Timo Kietäväinen, Keva, toimitusjohtaja

 

 

Merkityksellisyyden tavoittelu – yhteiskuntaa ravistava muutosvoima

Arto-O.-Salonen.jpg

 

Tuottavuuteen, kilpailukykyyn ja tehokkuuteen keskittyminen ei enää riitä pitämään ihmistä liikkeellä. Elintason parantamisen sijasta huomion kohteena korostuu enemmän elämänlaatu. Mitkä ovat ne arvot, merkitykset ja tarkoitukset, joita kohti kulkeminen saa syttymään elämästä?

Arto O. Salonen, yhteiskuntamuotoilija, professori
Elämme keskellä yhteiskunnallista murrosta. Hyvä ja tavoittelemisen arvoinen on määrittymässä uusiksi. Yhteiskuntamuotoilija, professori Arto O. Salonen sanoittaa tätä murrosta myönteisen jäljen jättävällä tavalla.
 

Johda merkitystä - Kohti merkityksellisempää työelämää

Jaakko-Sahimaa.jpg

Mistä työn merkityksellisyydessä oikeastaan on kyse? Kuinka merkityksellisyyttä luodaan ja tuodaan työelämään? Mikä on esimiehen ja johtajan rooli merkityksellisen työn arkkitehtinä?

Jaakko Sahimaa, organisaatiopsykologi
Jaakko Sahimaa on Suomen johtava merkityksellisen työn asiantuntija. Hän työskentelee organisaatiopsykologina HRM Partnersilla sekä toiminnanjohtajana Meaningful Work Finland ry:ssä. Lisäksi hän tekee psykologin yksilötyötä Terveystalolla. Sahimaa on perehtynyt merkityksellisyysteemaan niin yksilö-, organisaatio- kuin yhteiskuntatasollakin ja keväällä 2020 ilmestyy hänen kirjansa merkityksen johtamisesta.

 

Imperiumi- klinikka, käytännön työkaluja itsensä johtamiseen

Anna-Perho.jpg

 

Itsensä johtamisen keskeisimmät elementit: oman ajattelun tarkkailu, arvojen ja toiminnan suhde, tavoitteellistaminen taivastelun korvaajana, rajojen piirtäminen sekä ajanhallinnan perusteet.

Anna Perho, toimittaja, valmentaja
Anna Perho on kirjailija, puhuja ja valmentaja, joka on toiminut 25 vuotta media-alan yrittäjänä. Anna ravistelee kuulijansa näkemään mahdollisuuksia siellä missä he eivät itse niitä vielä huomaa.

 

11.00 - 12.30 Lounas

12.30 Paneelikeskustelu: Työnantajakuvan ja työkulttuurin rakentaminen julkisen alan työpaikoilla

Panelistit

Anne-Aaltonen2.jpgKatrina-Harjahahto-Madetoja2.jpgHannu-Mäkinen2.jpgJanne-Kerkelä2.jpg

Puheenvuoro vastuullisuuden merkityksestä

Sara-Nyman.jpg

 

Seuraavan vuosikymmenen aikana aikuistuvat nuoret ovat sukupolvi, jonka täytyy tehdä valintoja vastuullisuuden näkökulmasta, sillä toimia mm. ilmastokriisin ratkaisemiseksi ei voi siirtää enää eteenpäin.

Sara Nyman, politiikan tutkimuksen opiskelija, ilmastonuori
Suomen yhdeksäs nuorten ilmastodelegaatti Sara Nyman on 20-vuotias politiikan tutkimuksen opiskelija Turusta. Hän on toiminut muun muassa Suomen YK-nuorten hallituksessa, Allianssin nuorten osallisuus ja vaalit -ryhmän varapuheenjohtajana, sekä Nuorten Agenda 2030 ryhmässä.

 

Multitasking, keskeytykset ja kiire - kuinka pitää aivoista huolta

Mona-Moisala.jpg

Moderni työympäristö on aivoille kuormittavaa. Päivät ovat kiireisiä, keskeytyksiä tulee jatkuvasti ja työtehtävät vaihtuvat lennossa. Aivotutkija Mona Moisala antaa tutkimukseen perustuvia mutta käytännönläheisiä vinkkejä siihen, miten pitää aivojen hyvinvoinnista huolta arkisen aherruksen keskellä.

Mona Moisala, aivotutkija, psykologian tohtori
Mona Moisala on aivotutkija ja psykologian tohtori. Hän on tutkinut muun muassa sitä, mitä aivoissa tapahtuu kun ihminen multitaskaa, tai kun aivot ovat ylikuormittuneessa tilassa. Mona on laajemmaltikin kiinnostunut siitä, miten aivomme sopeutuvat nyky-ympäristöön, jossa painimme informaationtulvan ja lisääntyneen kiireen tunnun kanssa. Hän on julkaissut professori Minna Huotilaisen kanssa kirjan "Keskittymiskyvyn elvytysopas", jossa annetaan käytännönläheisiä vinkkejä keskittymiskyvyn terästämiseen ja aivojen hyvinvoinnista huolehtimiseen niin työelämässä kuin vapaa-ajallakin.

15.00 - 16.00 Iltapäiväkahvit  - vapaata seurustelua ja verkostoitumista