Työkyvyttömyyseläkkeiden käsittelyajat ovat palautuneet normaalille tasolle

Eläkkeet
Eläkkeet

Työkyvyttömyyseläkehakemusten käsittelyajat ovat lyhentyneet vuoden 2020 alkupuolella. Käsittelemme hakemukset nyt keskimäärin 42 päivässä.

Viime vuoden alkupuoliskolla työkyvyttömyyseläkehakemusten käsittely ruuhkautui Kevassa. Ruuhka on nyt saatu puretuksi ja hakemusten käsittelyajat on saatu lyhyemmiksi. Vuoden 2020 tammi – toukokuussa työkyvyttömyyshakemus käsiteltiin Kevassa keskimäärin 42 vuorokaudessa. Käsittely nopeutui viime vuoteen verrattuna neljällä vuorokaudella. Ammatillisen kuntoutuksen hakemukset on käsitelty tänä vuonna keskimäärin 21 vuorokaudessa.

- Työkyvyttömyyseläkkeiden käsittelyaika on nyt onnistuttu palauttamaan normaalille, tavoitteidemme mukaiselle tasolle. Tähän myönteiseen kehitykseen ovat vaikuttaneet sekä henkilökuntamme työpanos että ilahduttavasti yleistynyt asiakkaidemme sähköinen asiointi Omat eläketietosi -palvelun kautta. Kiirehdimme nyt erityisesti sellaisten hakemusten käsittelyä, joissa eläkkeenhakijan toimeentulo on jo katkennut tai uhkaa katketa, kertoo eläkejohtaja Merja Paananen.

- Kevassa toteutettiin kesäkuun 2020 alussa organisaatiouudistus, jonka myötä työkyvyttömyyseläkkeiden arviointi ja ammatillinen kuntoutus kuuluvat samaan Työkykyratkaisut-yksikköön. Samassa yksikössä toimiminen edistää edelleen asiantuntijoidemme yhteistyötä ja auttaa muodostamaan entistäkin paremman kokonaiskäsityksen asiakkaidemme tilanteesta, Merja Paananen jatkaa.

Tarkista hakemuksesi käsittelyn tilanne Omat eläketietosi -palvelussa

Jos olet hakenut Kevasta eläkettä, voit tarkistaa itse Omat eläketietosi -palvelussa, onko hakemuksesi tullut perille ja mikä on sen käsittelyn tilanne.

- Omat eläketietosi -palvelussa näet hakemuksesi käsittelyvaiheen. Näet esimerkiksi, jos olemme pyytäneet hakemuksen ratkaisua varten lisäselvityksiä joltain taholta tai jos odotamme Kansaneläkelaitoksen kantaa eläkeratkaisuun. Sinun ei tarvitse erikseen soittaa meille ja kysyä hakemuksesi tilannetta, Merja Paananen kertoo.

Lisäksi Omat eläketietosi -palvelun kautta lähetetty hakemus nopeuttaa sen käsittelyä, sillä aikaa ei kulu esimerkiksi postin kulkuun.