Minna Arve Kevan hallituksen puheenjohtajaksi

Keva
Keva

Turun kaupunginjohtaja Minna Arve on valittu Kevan hallituksen jäseneksi ja hallituksen puheenjohtajaksi. Kevan valtuuskunnan päätös oli yksimielinen.

Hallituksen puheenjohtaja vaihtui, kun edellinen puheenjohtaja Anna-Kaisa Ikonen siirtyi valtiosihteeriksi, pyysi eroa ja jätti puheenjohtajan tehtävät 17.5.2018 lähtien.


Kaupunginjohtaja Minna Arve on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri. Hän on työskennellyt mm. Turun kauppakamarin toimitusjohtajana, Kokoomuksen puoluesihteerinä sekä Turun kaupunginhallituksen kokopäiväisenä puheenjohtajana.

- Tehtävä on innostava ja lähden siihen motivoituneena, Minna Arve sanoo. Eläkevarojen sijoittaminen ja eläkkeiden rahoituksesta huolehtiminen on Kevan toiminnassa tärkeintä tulevaisuudessakin.  Kunta-ala on isossa murroksessa ja tässä tilanteessa on erityisen tärkeää huolehtia eläkejärjestelmän kestävyydestä, hän korostaa.  

Arven mukaan hallituksen vastuulla on huolehtia, että Kevan organisaatio toimii tavoitteiden mukaisesti ja että Keva on hyvä työyhteisö.

Kevan valtuuskunnan puheenjohtaja Harri Jokiranta toteaa, että Keva on kehittänyt osaamistaan ja toimintojaan eläkeosaajana.

- On tärkeää, että monien muutosten edessä Keva edelleen turvaa eläkevastuut ja samalla toimii osaavana työelämän kehittäjänä. Asiantuntijaorganisaation toiminnan edellytys on vahva strategiatyö, jolla varmistetaan toimintaedellytykset kansallisena eläkevakuuttajana. Hallituksen puheenjohtajana aloittava Minna Arve tuntee hyvin Kevan toimintavastuut ja toimintakentän. On hyvä jatkaa yhteistä työtä vahvan ja osaavan Kevan rakentamisessa, Jokiranta tiivistää.

Kevan hallituksessa on 9 jäsentä. Hallituksen valitsee 30-jäseninen valtuuskunta.


Lisätiedot:

Kevan valtuuskunnan puheenjohtaja, apulaiskaupunginjohtaja
Harri Jokiranta, p. 040 774 8402

Kevan hallituksen puheenjohtaja, kaupunginjohtaja Minna Arve,
p. (02) 2627 224