Kuljetusalan lakko voi hidastaa postin kulkua - suosittelemme käyttämään Omat eläketietosi -palvelua

Eläkkeet Palvelut
Eläkkeet Palvelut

Kevaan paperipostilla lähetetyt hakemukset sekä Kevasta asiakkaalle lähetettävät maksukirjeet ja päätökset voivat viivästyä kuljetusalan lakon vuoksi. Suosittelemme tämän vuoksi käyttämään Omat eläketietosi -verkkopalvelua.

Auto- ja Kuljetusalan Työntekijäliitto AKT on ilmoittanut lakosta, joka järjestetään 15.–21.2.2023. Postialan työntekijäliitto PAU tukee lakkoa 16.2. alkaen. Posti arvioi, että lakon takia kirjeet voivat viivästyä yksi tai kaksi viikkoa.

Kevan asiakkaiden kannalta tämä tarkoittaa sitä, että päätökset voivat viivästyä, jos hakemuksen, liitteitä tai lisäselvityksiä lähettää postitse.

Myös Kevasta asiakkaalle paperipostilla lähetettävät maksukirjeet ja päätökset voivat saapua perille viiveellä. Päätökset ja maksukirjeet näkyvät kuitenkin ilman mitään viiveitä Omat eläketietosi -verkkopalvelussa.

Suosittelemme verkkoasiointia Omat eläketietosi -palvelussa

Suosittelemme asiakkaitamme käyttämään ensisijaisesti Omat eläketietosi -verkkopalvelua, jossa lakko ei vaikuta asiointiin.

Palvelussa asioit tietoturvallisesti, sillä tunnistaudut palveluun omilla henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi tai mobiilivarmenteella.

Jos verkkoasiointi ei ole sinulle tuttua, löydät sivultamme selkeitä ohjeita Omat eläketietosi -palvelun käyttämiseen. Myös Kevan puhelinpalvelu auttaa tarvittaessa verkkoasioinnissa.

Omat eläketietosi -palvelussa voit hakea eläkettä tai ammatillista kuntoutusta sekä lähettää hakemukseesi liitteitä. Saat päätöksen nopeammin, kun lähetät hakemuksesi sähköisesti.

Keva pyrkii huomioimaan hakemusten käsittelyssä lakon aiheuttamat viivästykset. Tilaamalla Omat eläketietosi -palvelusta sähköiset ilmoitukset, saat tiedon, jos Keva odottaa sinulta jonkin selvityksen toimittamista.

Näet palvelussamme heti, kun sinulle on annettu päätös. Ennen päätöstä voit seurata hakemuksesi käsittelyn etenemistä. Myös muutoksenhaku saamaasi päätökseen onnistuu helposti ja nopeasti Omat eläketietosi -palvelun kautta. Näet palvelussa myös eläkkeen maksukirjeet ilman viiveitä.

Tilaa Omat eläketietosi -palvelusta sähköiset ilmoitukset, niin saat tiedon sähköpostiisi tai puhelimeesi heti, kun Omat eläketietosi -palvelussa on sinulle uutta asiaa.

Jos asiasi uhkaa viivästyä pahasti lakon vuoksi, voimme lähettää sinulle herätteen sähköpostilla tai tekstiviestillä myös ilman tilausta, jotta voit käydä Omat eläketietosi -palvelussa katsomassa asiakirjasi.

Tilaa paperiton palvelu

Tilaa myös kokonaan paperiton palvelu, niin sinun ei tarvitse jatkossakaan odotella paperipostin kulkua.

Lisäksi kaikki 13.10.2022 - 28.2.2023 välillä paperittoman palvelun tilanneet osallistuvat kolmen iPadin arvontaan!

Katso lisätiedot arvonnasta sivulla Paperiton palvelu