Keva liikuttaa viisaasti

Keva Työkyky
Keva Työkyky

HSL on myöntänyt Kevalle Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatin.

Myöntämisen perusteena ovat Kevan toimet työmatkaliikunnan ja joukkoliikenteen suosimiseksi, talvella järjestetty työmatkakysely sekä toukokuussa pidetty ”Viisaan liikkumisen” kokeilu.

Työmatkakyselyn mukaan valtaosa kevalaisista on joukkoliikenteen konkareita. Lisäksi noin joka kymmenes kävelee työmatkansa aktiivisesti.

- Keva vahvisti talven ja kevään kuluessa mielikuvaa viisaan liikkumisen edelläkävijänä. Työnantajan aktiivisuus näkyi kokeilun tuloksissa. Hankkeella oli konkreettista vaikusta, esimerkiksi pyöräilijöiden tilat otetaan huomioon tulevassa toimitilaremontissa, summaa asiakasvastaava Anna Ruskovaara HSL:stä.

Työeläkevakuuttaja tarjoaa työntekijöilleen muun muassa pukeutumis-, peseytymis- ja pyörien pysäköintitilat. Kevalla on asiointipyöriä keskellä päivää tapahtuvia kaupunkimatkoja varten. Lisäksi kaikilla kevalaisilla on mahdollisuus työsuhdematkalippuetuun, joka on 22 euroa kuukaudessa.

Viisaan liikkumisen kokeiluun osallistui kymmenen kevalaista, jotka kokeilivat kahden viikon ajan maksutta sähköavusteista-, hybridi- tai taittopyörää työmatkoillaan. Kokeilun jälkeen neljä kokeilijaa innostui hankkimaan pyörän ja tekemään jatkossa työmatkansa lihasvoimin. Kolme päätti hankkia sähköavusteisen pyörän ja yksi kokeilija jatkaa taittopyörän ja joukkoliikenteen yhdistelmällä.

Keva on sitoutunut Työpaikka, joka liikuttaa -sertifikaatin ehtojen mukaisesti edistämään jatkossakin viisasta liikkumista työ- ja työasiamatkoilla. Työmatkakysely uusitaan suunnitelman mukaan syksyllä 2019. 

HSL luovutti sertifikaatin Kevalle 30.5.2017. Kevan puolesta sen allekirjoitti toimitusjohtaja Timo Kietäväinen. Sertifikaatin on aikaisemmin saanut lähes 30 työpaikkaa, joiden joukossa ovat muun muassa Ericsson, Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiiri sekä Vaisala.

Aiheesta aikaisemmin: Työmatkat suhahtavat sähköpyörällä - Keva kannustaa viisaaseen liikkumiseen

 

Lisätietoja:

henkilöstöpäällikkö Sonja Helin, Keva, p. 040 6301072

erityisasiantuntija Sirpa Sakslin, Keva, p. 040 8477676

asiakasvastaava Anna Ruskovaara, HSL, p. 050 414 6404