Eläkkeet Keva Talous ja sijoittaminen
Timo Kietäväinen:

Vuoden vaihtuessa

Blogi 21.12.2017 Timo Kietäväinen
Eläkkeet Keva Talous ja sijoittaminen

Kulunut vuosi on ollut Kevan toiminnassa työn täyteinen: olemme hoitaneet perustehtäviämme parhaamme mukaan ja saaneet paljon myönteistä palautetta työstämme asiakkailtamme sekä laajemminkin suomalaisilta.

Henkilöstöasiakkaidemme ja suurten työnantaja-asiakkaidemme asiakastyytyväisyys parani asiakastutkimusten mukaan. Palvelumme ovat toimineet totutulla tapaa nopeasti ja luotettavasti. Myös vuoden alusta voimaan tulleen eläkeuudistuksen toimeenpano sujui mutkattomasti.

Sijoitustoimintamme näyttäisi yltävän yli seitsemän prosentin tuottoon tänä vuonna. Viime toukokuussa sijoitustemme arvo ylitti 50 miljardin euron rajan ensimmäisenä suomalaisena työeläketoimijana ja sijoitustemme arvo on noussut siitä vielä lähes kahdella miljardilla.

Kevan toimintaa uudistavat hankkeet ovat edenneet hyvin. Moni uudistus on jo toteutettu ja niitä jatketaan tulevanakin vuonna.  Vuoden alusta uudistimme organisaatiotamme. Asiakkaille otettiin käyttöön lisää uusia sähköisiä palveluja mm. sähköinen eläkkeen hakeminen sekä eläkkeensaajien mobiilityöeläkekortti. Kevan uudistumista symboloi myös kokonaan uusi logo.

Keva on ollut aktiivisesti mukana monissa uudistushankkeissa. Keväällä 2017 valmistui yksimielinen työryhmän mietintö kokonaan uudesta määräaikaisesta siirtymämaksumallista. Sen avulla lievennetään sote-uudistuksen markkinamuutosten aiheuttamia vaikutuksia työeläkejärjestelmien rahoitukselle. Lakiesitystä asiasta eduskunnalle odotetaan ensi vuoden keväällä. Vireillä olevista hankkeista työeläkevakuutettujen ja työnantajien kannalta tärkein on eläkeuudistuksessa sovittu työeläkejärjestelmien yhdistymismahdollisuuksien selvitystyö. Työryhmän työ päättyy kesällä 2018.

Ensi vuoden aikana valmistelemme Kevan uuden strategian, jonka linjausten pohjalta tavoittelemme entistä kilpailukykyisempää, asiakaslähtöisempää, vetovoimaisempaa ja tuloksekkaampaa Kevaa. Haemme maailmalta esimerkkejä erityisesti asiakaskokemuksen ja digitalisoinnin kehittämiseksi.

Vuosi 2017 on päättymäisillään. Keva on ollut mukana juhlistamassa tätä Suomen 100-vuotisjuhlavuotta Suomi 100 yrityskumppanina monin tavoin. Omana lahjanamme lähetimme valokuvaaja Leena Louhivaaran valokuvanäyttelyn ”Omakuva - sata vuotta suomalaisena 2017” kiertämään maakuntakeskuksissa eri puolilla Suomessa. Näyttely kuvineen ja tarinoineen on nähtävissä Kevan toimitalossa Unioninkadun ikkunoissa tammikuun 7. päivään saakka.

Kiitos kaikille Kevan yhteistyökumppaneille kuluneen vuoden yhteistyöstä! Hyvää, rauhallista joulua sekä onnellista uutta vuotta sinulle ja läheisillesi!

Kirjottaja Timo Kietäväinen
Timo Kietäväinen Toimi Kevan toimitusjohtajana vuodesta 2016 vuoden 2021 lokakuun loppuun. Kaikki kirjoitukset

#kevanblogi

Ajankohtaisia teemoja ja uusia näkökulmia eläkkeistä, johtamisesta ja työelämästä. Mitä tapahtuu kunta-alalla? Miten toimia työelämän myllerryksessä?

Kaikki kirjoitukset

Kirjoittajat

Lue lisää blogikirjoituksia