Kehittämisverkostoista tukea työkykyjohtamiseen

Työelämä Työkyky Asiakkaat kertovat
Työelämä Työkyky Asiakkaat kertovat

Kevan työkykyjohtamisen kehittämisverkostojen tavoitteena on tukea julkisen alan työnantajien omaa työkykyjohtamisen kehittämistyötä. Verkostotapaamisista on tullut tärkeä kohtaamispaikka monille työhyvinvointiasioiden parissa työskentelevälle ja samalla ainutlaatuinen tilaisuus luoda kontakteja ja vertaisryhmiä.

Alkusysäys verkostoiminnalle tuli Kevan asiakkailta. Monia HR- ja työhyvinvointiasioiden parissa toimivia ammattilaisia yhdistävät samanlaiset haasteet, joihin kaivattiin näkemyksiä ja yhteistä keskustelua. - Halusimme luoda verkoston, jossa työnantajat voivat viedä eteenpäin omia työkykyjohtamisen tavoitteitaan, verkostotoimintaa vetävä Kevan työelämäasiantuntija Susanna Gardemeister tiivistää. - Paneudumme työkykyjohtamisen haasteisiin, hiomme toimintamalleja ja kehitämme menetelmiä ja työkaluja.

Yhteisöllisyys on tärkeä voimavara

Verkostoissa alusta saakka mukana ollut Perusturvaliikelaitos Saarikan henkilöstöjohtaja, työsuojelupäällikkö Riitta Hallberg korostaa kehittämisverkostosta saatavan yhteisöllisen tuen merkitystä. - Voimme vaihtaa ajatuksia paitsi Kevan asiantuntijoiden kanssa, myös muiden HR-toimijoiden kanssa, esimerkiksi hyvistä käytännöistä tai ratkaisuista.

- Pienissä organisaatioissa HR- tai työsuojelutoimijat ovat aika yksin, kun siinä organisaatiossa saattaa olla vain yksi henkilö tuossa roolissa. Tällöin Kevan verkostoista on erityisesti hyötyä ja niistä saa uusia yhteistyökumppaneita, Hallberg pohtii.

Aiheet mietitään yhdessä verkostolaisten kanssa

Verkostoissa käsiteltävät aiheet nousevat työnantajien arjesta ja työelämän ajankohtaisista ilmiöistä. - Alkaneen vuoden aikana käsittelemme valtakunnallisessa verkostossa mm. tulevaisuusajattelua ja muutosjoustavuutta, mielenterveyden voimavaroja, virtuaalisen työympäristön haasteita ja työura-ajattelua, Kevan kehittämispäällikkö Jaana Kekäläinen kertoo. - Alueellisissa verkostoissa puolestaan käsiteltävät asiat nousevat enemmän arjen työstä ja käytännön kysymyksistä, joihin yhdessä mietimme ratkaisuja.

Aiheet mietitään yhdessä verkostolaisten kanssa. - Käsiteltävien teemojen valintaan osallistuminen on totta kai tehnyt omaakin työtä ja osallistumista verkostoon mielekkääksi, Riitta Hallberg kommentoi.

- Tavoitteenamme on haastaa totuttuja toimintatapoja ja ideoida myös uutta ja olemme halunneet pitää keskusteluun osallistumisen kynnyksen mahdollisimman matalana, Susanna ja Jaana kertovat. 

Mukaan verkostoon?

Verkostoihin ovat tervetulleita mukaan kaikki Kevan työnantaja-asiakasorganisaatiossa työkyky-, työhyvinvointi- ja HR-asioiden parissa työsketelevät. Voit tutustua verkostoihin ja ilmoittautua mukaan verkkosivuiltamme.