1.2.2017 klo 9.41 | Nyheter

Kevas köpcentrumfastighet får utmärkt miljöcertifikat

Köpcentren Goodman och Lielahtikeskus har fått det uppskattade Breeam-miljöcertifikatet. De nådde nivån excellent som första köpcentrum i Finland. Båda köpcentrumfastigheterna ägs av Keva.

I Breeam-certifieringen bedöms både byggnaderna och underhållet. Goodman och Lielahtikeskus nådde nivån excellent, dvs. utmärkt för båda områdena. Vid bedömningen beaktades bland annat byggnadstekniken samt miljövänligheten hos underhållet och ekologisk effektivitet. Ansvarig för certifieringen är Green Building Partners Oy.

Det här är första gången som ett finskt köpcentrum når nivån excellent både i fråga om byggnaden och underhållet. Nivån excellent betyder att objektet är bland de bästa 10 procenten och att best practice tillämpas i det.

- I byggnadsskedet hade köpcentren nivån Breeam very good som mål. Utöver den nya och högklassiga byggnaden bidrog också andra faktorer till nivån excellent, såsom köpcentrets miljöprestanda, det goda tekniska underhållet, den högklassiga tekniska uppföljningen och energihushållningen, säger portföljförvaltare Petri Louhio från Kevas fastighetsenhet förnöjt.

För ytterligare information:

Petri Louhio
tfn 040 868 0374
petri.louhio(snabel-a)keva.fi