Kevan Kestävää työelämää -hankkeen vaikutusten arvioinnin tukena on aloittanut eri asiantuntijoista koostuva ulkopuolinen arviointikonsortio.
Arviointikonsortion tehtävänä on esittää kehitysehdotuksia hankkeen mittareihin, tiedon keräämiseen ja laadun varmistamiseen. Konsortio varmistaa osaltaan hankkeen onnistumista ja osallistuu myös loppuraportin koostamiseen.
Vaikutuksia arvioidaan osaprojektikohtaisesti erilaisin mittarein (mm. kyselyt, dokumenttien analysointi ja kohdejoukon haastattelut). Lisäksi koko hankkeen arvioinnin pohjana toimii Kevan Työkykyjohtaminen ja työterveysyhteistyö -tutkimus, joka tuottaa seurantatietoa hankkeen pilottiorganisaatioista ja mahdollistaa vertailua muuhun julkiseen alaan.
Arviointikonsortio koostuu seuraavista asiantuntijoista: professori Paulus Torkki (Helsingin yliopisto), professori Jari Stenvall (Tampereen yliopisto), professori Riitta Sauni (Tampereen yliopisto) sekä Aikuiset ja työelämä -osaston johtaja Timo Lehtinen (MIELI ry). Konsortion puheenjohtajana toimii Kevan tutkimusjohtaja Laura Pekkarinen. Konsortion toimintaa tukee ja fasilitoi arviointiin erikoistunut Owal Group Oy.
Konsortio kokoontui ensimmäisen kerran yhteiseen työpajaan 2.6.2023. Yhteensä konsortio kokoontuu työpajoihin noin kolme kertaa hankeaikana.
Kestävää työelämää -hanke
Vuosina 2022–2024 toteutettavan Kestävää työelämää -hankkeen tavoitteena on vahvistaa julkisen alan henkilöstön työkykyä sekä vähentää työkyvyttömyyttä ja sen aiheuttamia kustannuksia.
Hanke auttaa julkisen alan organisaatioita selviytymään ja palautumaan koronapandemiasta sekä työkyvyttömyysriskien kasvusta. Hankkeelle myönnetty valtionavustus liittyy EU:n elpymis- ja palautumistukivälineestä rahoitettavaan Suomen kestävän kasvun ohjelmaan.
Hanke vauhdittaa ennakoivan työkykyjohtamisen kehittymistä ja vahvistaa tiedolla johtamisen perustaa työkykyjohtamisessa. Painopisteinä ovat sote-, opetus- ja turvallisuusala, mutta hankkeen tuotokset jaetaan koko julkisen alan käyttöön.