Eläkkeensaajalle tietoa vuodenvaihteen asioista

Eläkkeet
Eläkkeet

Eläkkeensaajia kiinnostavat vuodenvaihteessa erityisesti vuoden 2023 eläkkeen määrä, eläkkeen verotus ja eläkkeiden maksupäivät. Lue tärkeimmät ajankohtaiset asiat.

Eläkkeen maksupäivät 2023

Vuoden 2023 eläkkeen maksupäivät voit tarkistaa sivulta Eläkkeen maksupäivät.

Saat vuosikirjeen joulu-tammikuussa

Saat Kevasta vuosikirjeen joulu-tammikuun aikana. Kirje saapuu tammikuun eläkkeen maksupäivään mennessä.

Lähetämme vuosikirjeen postitse sekä sähköisesti Omat eläketietosi -palveluun. Jos olet tilannut Omat eläketietosi -palvelussa asiakirjat vain sähköisinä, emme lähetä sinulle erikseen paperikirjettä.

Vuosikirjeestä näet, kuinka paljon eläkettä sinulle on maksettu vuonna 2022. Näet myös indeksikorotuksen prosenttimäärän ja eläkkeesi määrän tammikuussa 2023.

Lue tarkemmin uutisista:

Eläkkeensaajat saavat vuosikirjeet joulu-tammikuussa

Vuosikirjeet valtion eläkkeensaajille 20.1.2023 mennessä

Vuoden 2023 veroprosentit voimaan helmikuussa

Tammikuun eläkkeistä ennakonpidätys tehdään vielä vuoden 2022 veroprosentin mukaan.

Vuoden 2023 uudet veroprosentit tulevat voimaan 1.2.2023.

Keva saa uuden verokorttisi käyttöönsä suoraan Verohallinnolta, joten sinun ei tarvitse ilmoittaa veroprosenttiasi Kevaan.

Keva on ilmoittanut Verohallinnolle eläkkeesi määrän, jossa on huomioitu myös indeksikorotus vuodelle 2023. Saamme siis Verohallinnolta verokortin, jossa indeksikorotus on huomioitu. Sinun ei tarvitse hakea uutta verokorttia vuoden 2023 indeksikorotuksen vuoksi, mikäli eläkkeesi on ollut maksussa ennen marraskuuta 2022. 

Verohallinto lähetti joulukuussa osalle eläkkeensaajista verokortin, jossa oli virheellinen veroprosentti vuodelle 2023. Verohallinto on korjannut virheensä ja toimittanut Kevalle sähköisesti uudet verokortit, jotka tulevat voimaan 1.2.2023 alkaen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, paitsi jos haluat korottaa veroprosenttia itse.

Uudet veroprosentit näkyvät Omat eläketietosi -palvelussa muutama päivä ennen helmikuun eläkkeen maksamista.

Lue tarkemmin uutisista:

Vuoden 2023 veroprosentit eläkkeensaajille voimaan helmikuussa

Keva saa Verohallinnolta korjatut verokortit, jotka tulevat voimaan helmikuussa 2023

Jos haluat korottaa veroprosenttiasi

Jos haluat korottaa vuoden 2023 veroprosenttiasi, teet sen sujuvimmin itse Omat eläketietosi -verkkopalvelussamme. Kun käytät Omat eläketietosi -palvelua, vältät puhelimessa jonottamisen, sillä puhelinpalvelussamme on usein alkuvuodesta ruuhkaa.

Jos olet ilmoittanut Kevaan korkeamman veroprosentin vuodelle 2023 ennen helmikuuta ja saanut Verohallinnolta uuden korjatun verokortin, ilmoita veroprosentin korotus helmikuussa uudestaan Kevaan. Lue tarkemmin uutisesta: Keva saa Verohallinnolta korjatut verokortit, jotka tulevat voimaan helmikuussa 2023

Tilaa paperiton palvelu Omat eläketietosi -palvelussa

Tilaa paperiton palvelu Omat eläketietosi -palvelussa, niin saat tiedon sähköpostilla tai tekstiviestillä heti, kun vuosikirjeesi on luettavissa Omat eläketietosi -palvelussa. Et joudu odottamaan paperipostiasi.

Jos tilaat paperittoman palvelun 13.10.2022 – 28.2.2023 välisenä aikana, voit osallistua samalla iPadien arvontaan!

Päivitä Omat eläketietosi -palveluun oma henkilökohtainen puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Tilaa samalla ilmoitukset palveluun saapuvista viesteistä, päätöksistä ja asiakirjoista. Näin voimme olla sinuun yhteydessä mahdollisimman nopeasti, kun palvelussamme on sinulle päätös tai muu posti.

Omat tietoni -kohtaan pääset Omat eläketietosi -palvelussa, kun klikkaat omaa nimeäsi palvelun yläkulmassa.