Eläkkeensaajat saavat vuosikirjeet joulu-tammikuussa

Eläkkeet
Eläkkeet

Keva lähettää noin 700 000 vuosikirjettä eläkeläisille joulu-tammikuun aikana.

Lähetämme vuosikirjeen postitse sekä sähköisesti Omat eläketietosi -palveluun. Jos olet tilannut Omat eläketietosi -palvelussa asiakirjat vain sähköisinä, emme lähetä sinulle erikseen paperikirjettä.

Kaikki eläkkeensaajat, myös ne, joille lähetämme paperikirjeen, voivat lukea vuosikirjeen sähköisenä Omat eläketietosi -palvelussa. Vuosikirje löytyy kohdasta Omat asiakirjat.

Vuosikirjeet eri aikaan eri asiakkailla

Kunnalla, kirkossa, Kelassa ja Suomen Pankissa työskennelleiden eläkkeensaajien kirjeiden lähetys aloitetaan 19.12.2022 ja asiakkaat saavat vuosikirjeen tammikuun 2023 eläkkeiden maksupäivään mennessä.

Valtiolla työskennelleiden eläkkeensaajien kirjeiden postitus aloitetaan tammikuun toisella viikolla. Tavoitteena on, että asiakkaat saavat vuosikirjeen viimeistään 20.1.2023.

Vuosikirjeessä ilmoitettavat asiat

Vuosikirjeessä kerrotaan muun muassa seuraavat tiedot:

  • vuonna 2022 maksettu eläke
  • indeksikorotuksen prosenttimäärä
  • eläkkeen määrä tammikuussa
  • eläkkeiden maksupäivät vuonna 2023.

Kirjeessä ilmoitetaan indeksillä korotettu tammikuun eläkkeesi määrä, jossa ei ole otettu huomioon uutta helmikuun alussa voimaan tulevaa veroprosenttiasi.

Voit tehdä muutoksia itse omiin tietoihin

Tilinumeron muutokset ja veroprosentin korotukset teet sujuvimmin Omat eläketietosi -palvelun kautta. Uutta helmikuussa voimaan tulevaa veroprosenttiasi voit korottaa tammikuussa.

Jos haluat, että muutokset tulevat voimaan seuraavan eläkkeen maksupäivään mennessä, muutostietojen tulee olla Kevassa viimeistään kaksi viikkoa ennen seuraavan eläkkeen maksupäivää. Tammikuussa maksettavissa eläkkeissä muutosten tulee olla Kevassa viimeistään kolme viikkoa ennen eläkkeen maksupäivää.

Päivitä omat yhteystietosi

Päivitä Omat eläketietosi -palveluun oma henkilökohtainen puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Tilaa samalla ilmoitukset palveluun saapuvista viesteistä, päätöksistä ja asiakirjoista. Näin voimme olla sinuun yhteydessä mahdollisimman nopeasti, kun palvelussamme on sinulle päätös tai muu posti.

Omat tietoni -kohtaan pääset Omat eläketietosi -palvelussa, kun klikkaat omaa nimeäsi palvelun yläkulmassa.

Tilaa paperiton palvelu Omat eläketietosi -palvelussa, niin saat tiedon sähköpostilla tai tekstiviestillä heti, kun vuosikirjeesi on luettavissa Omat eläketietosi -palvelussa. Et joudu odottamaan paperipostiasi.

Jos tilaat paperittoman palvelun 13.10.2022 – 28.2.2023 välisenä aikana, voit osallistua samalla iPadien arvontaan!