Vuoden 2023 veroprosentit eläkkeensaajille voimaan helmikuussa

Eläkkeet
Eläkkeet

Vuoden 2023 uudet veroprosentit eläkkeensaajille tulevat voimaan 1.2.2023. Tammikuun eläkkeistä ennakonpidätys tehdään vielä vuoden 2022 veroprosentin mukaan.

Vuoden 2023 uudet veroprosentit eläkkeensaajille tulevat voimaan helmikuussa 2023. Keva saa uuden verokorttisi käyttöönsä suoraan Verohallinnolta, joten sinun ei tarvitse ilmoittaa veroprosenttiasi Kevaan.

Keva on ilmoittanut Verohallinnolle ensi vuoden eläkkeesi määrän, jossa on huomioitu myös indeksikorotus vuodelle 2023. Saamme siis Verohallinnolta verokortin, jossa indeksikorotus on huomioitu. Sinun ei tarvitse ilmoittaa indeksikorotusta Verohallintoon.

Sinun ei siis tarvitse hakea uutta verokorttia vuoden 2023 indeksikorotuksen vuoksi, mikäli eläkkeesi on ollut maksussa ennen marraskuuta 2022. Olemme ilmoittaneet eläkkeesi muuttuneet tiedot Verohallinnolle.

Uudet veroprosentit näkyvät Omat eläketietosi -palvelussa muutama päivä ennen helmikuun eläkkeen maksamista.

Verohallinto puolestaan lähettää verokortit asiakkailleen joulu-tammikuun aikana.

Tammikuun eläkkeistä ennakonpidätys tehdään vielä vuoden 2022 veroprosentin mukaan.

Jos olet saanut eläkepäätöksen 3.11.2022 jälkeen, tilaa vuoden 2023 verokortti itse

Jos eläkepäätöksesi on tehty 3.11.2022 jälkeen, sinun tulee hakea uusi verokortti vuodelle 2023 itse. Uuden verokortin voit tilata osoitteesta www.vero.fi/OmaVero.

Kun olet tilannut uuden verokortin, Verohallinto lähettää sen suoraan sähköisesti Kevaan, sinun ei tarvitse toimittaa sitä meille erikseen.

Jos haluat korottaa veroprosenttiasi

Jos haluat korottaa vuoden 2023 veroprosenttiasi, teet sen sujuvimmin itse Omat eläketietosi -verkkopalvelussamme.

Päivitä omat yhteystietosi

Päivitä Omat eläketietosi -palveluun oma henkilökohtainen puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Tilaa samalla ilmoitukset palveluun saapuvista viesteistä, päätöksistä ja asiakirjoista. Näin voimme olla sinuun yhteydessä mahdollisimman nopeasti, kun palvelussamme on sinulle päätös tai muu posti.

Omat tietoni -kohtaan pääset Omat eläketietosi -palvelussa, kun klikkaat omaa nimeäsi palvelun yläkulmassa.

Tilaa samalla paperiton palvelu, niin saat tiedon sähköpostilla tai tekstiviestillä heti, kun vuosikirjeesi on luettavissa Omat eläketietosi -palvelussa. Et joudu odottamaan paperipostiasi. Jos olet tilannut paperittoman palvelun 13.10.2022 – 28.2.2023 välisenä aikana, osallistut samalla iPadien arvontaan!