Keva saa Verohallinnolta korjatut verokortit, jotka tulevat voimaan helmikuussa 2023

Eläkkeet
Eläkkeet

Verohallinto lähetti joulukuussa osalle eläkkeensaajista verokortin, jossa oli virheellinen veroprosentti vuodelle 2023. Verohallinto on korjannut virheensä ja toimittanut Kevalle sähköisesti uudet verokortit, jotka tulevat voimaan 1.2.2023 alkaen. Sinun ei tarvitse tehdä mitään, paitsi jos haluat korottaa veroprosenttia itse.

Verohallinto kertoi 16.12., että se on joulukuussa laskenut osalle eläkeläisistä liian alhaisen veroprosentin vuodelle 2023. Lue Verohallinnon uutinen: Osalla eläkkeensaajista on verokorteilla virheellinen veroprosentti (vero.fi)

Verohallinto on lähettänyt tammikuun alussa päätökset uudesta verokortista kaikille niille eläkkeensaajille, joiden veroprosentin perusteet olivat aiemmin väärin. Lue Verohallinnon uutinen: Verohallinto lähettää korjatut eläkkeen verokortit virheellisten tilalle (vero.fi)

Verohallinto on toimittanut korjatut verokortit sähköisesti myös Kevaan. Saamme korjatun verokortin suoraan Verohallinnolta ja päivitämme uudet veroprosentit käyttöömme ennen helmikuun eläkkeiden maksupäivää. Sinun ei tarvitse tämän vuoksi tehdä mitään.

Näet helmikuun alussa voimaan tulevan veroprosentin Omat eläketietosi -palvelussa kohdassa ”Eläkkeensaajan palvelut > Maksussa olevat eläkkeet ja etuudet” muutama päivä ennen helmikuun eläkkeesi maksupäivää.

  • Jos eläkkeesi maksupäivä on 1.2. tai 3.2., näet uuden veroprosentin 31.1.2023 alkaen.
  • Jos eläkkeesi maksupäivä on 20.2., näet uuden veroprosentin 15.2.2023 alkaen.

Huomioi tämä, jos olet jo ilmoittanut Kevaan veroprosentin korotuksesta ja saanut uuden korjatun verokortin Verohallinnolta

Keva käsittelee Verohallinnolta saatuja uusia veroprosentteja tammikuun ajan, sillä uusia verokortteja saapui Kevaan hyvin paljon, noin 350 000 kappaletta. Tämän vuoksi voit ilmoittaa oman veroprosenttisi korotuksesta Kevaan vasta helmikuussa tai sen jälkeen.

Huomaathan, että jos olet jo aiemmin ilmoittanut Kevaan korkeamman veroprosentin vuodelle 2023, ilmoita veroprosentin korotus helmikuussa uudestaan Kevaan. Tee tämä vain, jos haluat edelleen, että veroprosenttisi on korkeampi kuin Verohallinnon ilmoittama. Jos ilmoitat korotuksesta helmikuun eläkkeen maksupäivän jälkeen, korotus tulee voimaan vasta maaliskuun eläkkeeseen.

Veroprosentin korottamisella ei ole kiire, sillä voit korottaa omaa veroprosenttiasi pitkin vuotta!

Veroprosenttia voit korottaa itse helmikuun alusta alkaen Omat eläketietosi -palvelussa tai ilmoittamalla siitä suoraan Kevaan.

Muissa veroasioissa ole yhteydessä suoraan Verohallintoon. Esimerkiksi, jos veroprosenttisi on mielestäsi liian korkea, ota yhteyttä Verohallintoon OmaVerossa.