Du kan höja skatteprocenten för pensionen själv i tjänsten Min pension

Pensioner
Pensioner

Vill du höja skatteprocenten för pensionen? Det lönar sig att göra det själv i tjänsten Min pension. I tjänsten ser du utöver uppgifterna om utbetalningen av pensionen också din skatteprocent.

När du använder tjänsten Min pension undviker du att hamna i telefonkö: det är nämligen ofta rusning i vår telefontjänst i början av året.

Om du av någon anledning inte kan använda tjänsten Min pension kan du också höja skatteprocenten genom att ringa till vår pensionsrådgivning.

Du kan ändra skatteprocenten när som helst under året

Du kan själv höja skatteprocenten när som helst antingen i tjänsten Min pension eller genom att meddela Keva direkt.

Om du märker att beskattningen i början av året har verkställts till ett för stort belopp har du hela året på dig att ändra skatteprocenten. Du behöver med andra ord inte göra det genast i början av året. Om du vill sänka skatteprocenten, kontakta då Skatteförvaltningen antingen elektroniskt eller per telefon.

Uppdatera dina kontaktuppgifter

Uppdatera ditt personliga telefonnummer och/eller din e-postadress i tjänsten Min pension. Beställ samtidigt aviseringar om meddelanden, beslut och dokument som kommer in i tjänsten. På så sätt kan vi kontakta dig så fort som möjligt när du har fått ett beslut eller annan post till tjänsten.

Punkten Mina uppgifter ser du när du klickar på ditt namn i övre hörnet i tjänsten Min pension.