Voit korottaa eläkkeen veroprosenttia itse Omat eläketietosi -palvelussa

Eläkkeet
Eläkkeet

Haluatko korottaa eläkkeesi veroprosenttia? Se kannattaa tehdä itse uudistetussa Omat eläketietosi -palvelussa. Palvelussa näet eläkkeesi maksutietojen lisäksi veroprosenttisi.

Kun käytät Omat eläketietosi -palvelua, vältät puhelimessa jonottamisen, sillä puhelinpalvelussamme on usein alkuvuodesta ruuhkaa.

Jos et jostain syystä voi käyttää Omat eläketietosi -palveluamme, voit hoitaa veroprosentin korottamisen soittamalla eläkeneuvontaan.

Voit korjata veroprosenttiasi pitkin vuotta

Veroprosenttia voit korottaa itse milloin tahansa Omat eläketietosi -palvelussa tai ilmoittamalla siitä suoraan Kevaan.

Jos taas huomaat, että alkuvuoden verotus on toimitettu liian suurena, sinulla on koko vuosi aikaa korjata verotustasi, sitä ei välttämättä tarvitse tehdä heti alkuvuodesta. Jos haluat alentaa veroprosenttiasi, ota yhteyttä Verohallintoon joko sähköisesti tai puhelimitse.

Päivitä omat yhteistietosi

Päivitä Omat eläketietosi -palveluun oma henkilökohtainen puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Tilaa samalla ilmoitukset palveluun saapuvista viesteistä, päätöksistä ja asiakirjoista. Näin voimme olla sinuun yhteydessä mahdollisimman nopeasti, kun palvelussamme on sinulle päätös tai muu posti.

Omat tietoni -kohtaan pääset Omat eläketietosi -palvelussa, kun klikkaat omaa nimeäsi palvelun yläkulmassa.