Katriina Valveen uratarina: ”En keksi mitään muuta, mitä olisin halunnut enemmän tehdä tässä talossa”

Uratarina
Uratarina

Katriina Valve hyppäsi reilu vuosi sitten isoihin saappaisiin, kun hän otti hoitaakseen eläkkeelle lähteneeltä pitkän linjan eläketiedottajalta jääneen tontin. Se oli uralla luonnollinen jatkumo ja toi tullessaan uusia, mielenkiintoisia työtehtäviä vanhojen seuraksi.

Katriina työskentelee nyt erityisasiantuntijana lakiyksikössä yleisjuridiikan ja eläkelainsäädännön tiimissä. Työsarkana on muun muassa eläkeasioihin liittyviä koulutuksia ja tiedottamista sekä erityisryhmien eläkeasioita.

- Esimerkiksi viime syksy meni paljolti tehdessä taustatöitä eduskunnan silloin valmistelemaa kansanedustajien eläkelakimuutosta varten, Katriina kertoo.

Katriina-Valve-kuvituskuva2.jpgTyötehtävät vaihtelevat päivien mukaan ja se pitää työn mielenkiintoisena. Työtehtäviin kuuluu esimerkiksi hankalampien eläkekysymysten selvittäminen yhteistyössä asiakasneuvojien, eläkeratkaisuja tekevien tai lakimiesten kanssa. Yhdessä tekemällä kaikkien tieto lisääntyy.

Katriina tuli Kevaan viitisentoista vuotta sitten asiakaspalveluun, ja siirtyi myöhemmin erityiseläkkeiden pariin. Nykyisen tonttinsa hän näkee luonnollisena jatkeena uralleen.

- Nyt oli oikea aika edetä uralla, ja minulla on paljon annettavaa ja osaamista tähän hommaan. En keksi mitään muuta, mitä olisin halunnut enemmän tehdä tässä talossa, hän pohtii.

- Uuteen tehtävään valintaa edelsi mentorointijakso, jossa olimme toisen kevalaisen kanssa toista vuotta eläköityvän asiantuntijan mentoroitavina. Näin varmistettiin valtavan tietomäärän säilyminen talossa, Katriina kertoo.

Mielenkiintoiset ja vaihtelevat työt ovat yksi tärkeimmistä asioista, jotka ovat saaneet Katriinan viihtymään Kevassa niin pitkään. Keva saa kiitosta myös positiivisesta suhtautumisesta työaikajoustoihin elämäntilanteen mukaan sekä mahdollisuudesta tehdä sujuvasti etätöitä. Eikä hyvästä ilmapiiristä ja mukavista työkavereistakaan ole haittaa, Katriina hymyilee.

Katriina-Valve-kuvituskuva1.jpg

- Oman työn ohella hoidan työyhteisön yhteisiä asioita Kevan henkilökuntaneuvoston puheenjohtajana - sen varmaan voi laskea sellaiseksi ylimääräiseksi harrastukseksi, Katriina kertoo. Henkilökuntaneuvoston tehtävä on osaltaan tukea kevalaisten työhyvinvointia järjestämällä paljon erilaisia liikunta- ja kulttuuriaktiviteetteja talossa ja sen ulkopuolella. Kevalaisten kanssa on kiva toimia yhdessä.

- Olen saanut työpaikalta elinikäisiä ystäviä, joiden kanssa vietämme aikaa myös työajan ulkopuolella. Ystävien ja perheen lisäksi vapaa-aikaani kuuluu muun muassa leffoja, lenkkeilyä ja matkustamista.

Katriinan Top 3 Kevassa

  • Työkaverit
  • Mielenkiintoinen työ
  • Työsuhde-edut