Vuonna 1961 syntynyt – käy katsomassa työeläkeotteesi verkkopalvelustamme

Eläkkeet
Eläkkeet

Vuonna 1961 syntyneet julkisella sektorilla työskentelevät saavat tänä vuonna Kevasta kirjeen ja työeläkeotteen. Ne kannattaa käydä lukemassa Omat eläketietosi -palvelussa.

Vuonna 1961 syntyneiden tavoite-eläkeiän täyttymisestä kertova kirje ja työeläkeote on toimitettu Omat eläketietosi -verkkopalveluun.

Käy lukemassa sinulle lähetetty kirje nyt ja tilaa samalla jatkossakin asiakirjat sähköisesti itsellesi.

Sinun kannatta myös tilata itsellesi sähköposti- tai tekstiviesti-ilmoitus, jotta näet heti, kun sinulle tulee postia palveluumme. Voit tilata ilmoitukset Omat eläketietosi -palvelussa kohdassa Yhteystietosi ja ilmoituksesi.

Tarkista ote ja ilmoita mahdolliset korjaukset

Työeläkeotteella näkyvät julkisen ja yksityisen alan työsuhteet sekä eläkettä kerryttävät etuudet.

Työeläkeotteen tiedot kannattaa tarkistaa, sillä eläke lasketaan tietojen perusteella. Mahdollisista virheistä on helppo ilmoittaa Omat eläketietosi -palvelussa.

Kirjeessä kerrotaan vuonna 1961 syntyneiden alin eläkeikänä, joka on 64 v 9 kk ja joka täyttyy vuosina 2025 – 2026. Lisäksi kerrotaan tavoite-eläkeikä, joka täyttyy vuosina 2027 – 2028.

Mitä jos en käy lukemassa kirjettä verkkopalvelussa?

Jos et jostain syystä voi käydä lukemassa kirjettä Omat eläketietosi -palvelussa kahden kuukauden kuluessa sen lähetyksestä, postitamme kirjeen ja otteen sinulle kotiin.

Poikkeukset lähetykseen

Henkilöt, joilla on ammatillinen eläkeikä, saavat myös kirjeen ja työeläkeotteen, mutta kirjeessä ei kerrota tavoite-eläkeikää, koska se ei koske ammatillisen eläkeiän valinneita.

Kirjettä ja työeläkeotetta ei lähetetä sotilaille eikä niille, joilla on eroamisikä.