Vanhuuseläkkeen aikana tehdystä työstä eläke automaattisesti

Eläkkeet Palvelut
Eläkkeet Palvelut

Keva voi nyt myöntää vanhuuseläkkeen aikana tekemästäsi työstä eläkkeen automaattisesti 68-vuotiaana, jos olet etukäteen pyytänyt Kevaa hoitamaan asian puolestasi Omat eläketietosi -palvelussa.

Vanhuuseläkkeen aikana voit työskennellä niin paljon kuin haluat - samalla sinulle kertyy uutta eläkettä 1,5 % vuosioansioistasi siihen saakka, kun täytät 68 vuotta. Tämä uusi eläke sinun pitää muistaa hakea, kun täytät 68 vuotta.

Tätä hakemusta sinun ei siis enää tarvitse erikseen tehdä, jos olet jo etukäteen pyytänyt Kevaa hoitamaan asian puolestasi.

Miten teen tämän, kun haen vanhuuseläkettä?

Kun haet vanhuuseläkettä ensimmäistä kertaa, voit antaa samassa yhteydessä ennakkoon suostumuksesi siihen, että eläkkeen aikana tekemästäsi työstä kertynyt eläke myönnetään sinulle automaattisesti, kun täytät 68 vuotta.

Voit tehdä tämän, vaikka et olisikaan varma siitä, aiotko työskennellä eläkkeen aikana vai et.

Miten teen tämän, jos olen jo vanhuuseläkkeellä?

Jos olet jo vanhuuseläkkeellä ja alle 68-vuotias, voit käydä Omat eläketietosi -palvelussa tekemässä tämän myös jälkikäteen. Kun kirjaudut Omat eläketietosi -palveluun, näet etusivulla huomautuksen asiasta. Klikkaa huomautusta ja sinut ohjataan oikealle sivulle hoitamaan asia.

Jos olet jo täyttänyt 68 vuotta, automaattinen myöntäminen ei ole enää mahdollista, vaan sinun pitää hakea eläkettä vanhuuseläkehakemuksella Omat eläketietosi -palvelussa.