Kevään 2022 tapahtumat ja koulutukset asiakkaillemme on julkaistu. Monipuolinen koulutuskattaus työkykyjohtamisen, eläkevakuuttamisen ja työelämän kehittämisen ajankohtaisista aiheista on kaikille työnantaja-asiakkaillemme avoin ja maksuton.
Koulutuksemme ovat koko kevään ajan verkkopainotteisia - osallistuminen onnistuu kätevästi omalta työpisteeltä paikasta riippumatta. Alueellisten verkostotapaamisten osalta seuraamme alueellisia suosituksia ja kokoontumisrajoituksia, ja ilmoitamme mahdollisista muutoksista tapahtumajärjestelyissä.
Tutustu kevään koulutuksiin ja ilmoittaudu mukaan!
Työkykyjohtaminen, ammatillinen kuntoutus ja työkyvyttömyyskustannukset
Hyvällä työhyvinvoinnin johtamisella ja toimivilla työkyvyn tuen prosesseilla voidaan vaikuttaa ennakoivasti henkilöstön työhyvinvointiin ja ehkäistä työkyvyttömyysriskejä. Alla olevat webinaarit on suunniteltu erityisesti henkilöstöhallinnon, esihenkilöiden ja työterveyshuoltojen tarpeisiin, mutta osallistua voivat kaikki Kevan työnantaja-asiakkaiden edustajat.
- 1.2.2022 Varhainen työkyvyn tuki
- 3.2.2022 Oikeat toimet oikeaan aikaan - työkyvyn tuen keinot uran eri vaiheissa
- 15.3.2022 Ammatillinen kuntoutus työssä jatkamisen tukena
- 22.3.2022 Tehostetun tuen keinoja työkyvyttömyyden ehkäisyyn
- 24.3.2022 Tekemättömän työn kustannukset. Webinaari on suunnattu organisaatioiden talous- ja henkilöstöjohdolle ja on jatkoa marraskuussa 2021 järjestetylle talousjohdon webinaarille.
- 6.4.2022 Masennuksen hoito ja ennaltaehkäisy – kohti vaikuttavampaa tulevaisuutta
Ajankohtaista tietoa eläkemaksuista ja palvelussuhteista
Työeläketietous on osa organisaatioiden kustannustehokkuutta julkisen sektorin palvelujen tuottamisessa. Webinaareissamme käymme läpi eläkemaksuja ja palvelussuhdeasioita työnantajan näkökulmasta.
- 29.3.2022 Webinaari kuntien ja hyvinvointialueiden eläkeasioiden yhteyshenkilöille
- 17.5.2022 Valtion työnantajien eläkemaksut
- 18.5.2022 Webinaari valtion ja kirkon eläkeasioiden yhteyshenkilöille
Työkykyjohtamisen kehittämisverkostoissa kevään teemana on muuttuva työelämä
Työkykyjohtamisen kehittämisverkostot täydentävät avointa koulutustarjontaamme ja työnantaja-asiakkaidemme työkykyjohtamisen kehittämistyötä.
Valtakunnalliseen ja alueellisiin kehittämisverkostoihin voivat osallistua kaikki työkyky- ja työhyvinvointiasioiden parissa työskentelevät HR-, työterveys- ja työsuojelun ammattilaiset. Sote-muutosverkosto on tarkoitettu erityisesti uusien hyvinvointialueiden henkilöstön työkykyjohtamisen kehittämisen parissa työskenteleville ammattilaisille. Verkostoihin voivat osallistua vain Kevan asiakkaat.
Kehittämisverkostojen vuoden 2022 teemana on Muuttuva työelämä - muutos uudistumisen voimavarana. Tutustu verkostojen toimintaan ja ilmoittaudu mukaan kevään verkostotapaamisiin!
Tukea työelämän kehittämishankkeen suunnitteluun
Rahoitamme vuonna 2022 kuntien, kunta- ja sote-yhtymien, kuntien osakeyhtiöiden, maakuntien ja hyvinvointialueiden sekä evankelis-luterilaisen kirkon työnantajien työelämän kehittämishankkeita. Tutustu Työelämän kehittämisrahaan.
Tarjoamme kevään aikana tukea ja hyödyllisiä vinkkejä hakemiseen ja hankkeen suunnitteluun hakijaorganisaatioille. Ilmoittaudu mukaan:
- 16.2. Työelämän kehittämisraha tutuksi - helmikuu
- 15.3. Työelämän kehittämisraha tutuksi - maaliskuu
Ajankohtaista asiakaspäälliköiltä
Kevan asiakaspäälliköiden ajankohtaiskatsauksissa käydään läpi työeläkevakuuttamisen ja työkykyjohtamisen aiheita ja Kevan palveluja. Kevään ajankohtaiskatsaukset on suunnattu valtion työnantaja-asiakkaille.
- 15.2.2022 Helmikuun ajankohtaista asiakaspäälliköiltä - kuuleeko valtio?
- 8.3.2022 Maaliskuun ajankohtaista asiakaspäälliköiltä - kuuleeko valtio?
- 12.4.2022 Huhtikuun ajankohtaista asiakaspääliköiltä - kuuleeko valtio?
Keva kumppanina ay-toimijoille
Ay-toimijoiden koulutukset on tarkoitettu Kevan työnantaja-asiakkaiden pääluottamusmiehille, varapääluottamusmiehille, luottamusmiehille sekä muille ay-toimijoille ja työsuojeluorganisaatioissa toimiville. Webinaareissa käsittelemme julkisen alan eläketurvan ajankohtaisia kysymyksiä, tutustumme Kevan palveluihin työhyvinvoinnin ja työkyvyn tukemisessa sekä käymme läpi ikääntyvän työntekijän eläkevaihtoehtoja.
Syventävää osaamista Oppimisympäristöstä ja Työkykypolkuja -pelistä
Koulutuksiamme täydentävästi suosittelemme tutustumaan Oppimisympäristön syventäviin koulutuskokonaisuuksiin työkykyjohtamisen ja työhyvinvoinnin ajankohtaisista teemoista. Palvelua voi käyttää omilla tunnuksilla ajasta ja paikasta riippumatta koska vain.
Suunnitteletko esihenkilöille, HR:lle ja työterveyshuollolle työpajaa tai kehittämispäivää? Työkykypolkuja-oppimispeli kannattaa sisällyttää päivän ohjelmaan. Se auttaa konkretisoimaan organisaation omia toimintamalleja osatyökykyisen työntekijän työssä jatkamisen ja työhön palaamisen tukemisessa. Ohjeet ja vinkit pelin käyttöönottoon löydät verkkosivuiltamme.