Postin lakon aikanakin eläkeasiat hoituvat nopeimmin sähköisesti

Eläkkeet Palvelut
Eläkkeet Palvelut

Postin lakon vuoksi kirjeposti voi kulkea erittäin hitaasti, viivästykset voivat olla jopa useita viikkoja. Eläkeasiat kannattaakin hoitaa myös lakon aikana sähköisesti Omat eläketietosi -palvelussa, näin eläkeasiasi hoituvat varmasti ja nopeasti.

Eläkkeen hakeminen

Kun teet eläkehakemuksesi Omat eläketietosi -palvelussa, se saapuu käsittelyymme saman tien ja saat kuittauksen hakemuksen saapumisesta itsellesi. Saat päätöksen siis nopeammin, kun lähetät hakemukset ja niissä tarvittavat liitteet sähköisesti.

Hakemuksen yhteydessä sinun kannattaa tilata itsellesi ilmoitus siitä, kun sinulle on palvelussa uutta postia. Näin saat tiedon heti joko sähköpostilla tai tekstiviestillä, kun hakemukseesi on annettu päätös.

Eläkepäätökset

Kun saat päätöksen hakemukseesi, voit käydä lukemassa sen heti palvelussamme, sinun ei tarvitse odotella postin kulkua. Saat päätöksestä myös viestin sähköpostiisi tai puhelimeesi, jos olet tilannut itsellesi ilmoituksen siitä, kun sinulle on palvelussa uutta postia.

Jos olet hakenut eläkettä kirjeitse, voit silti käydä katsomassa päätöksesi Omat eläketietosi -palvelussa. Sinun ei siis tarvitse odottaa, että saat meiltä päätöksen postin kautta.

Eläkkeensaajat

Jos olet jo eläkkeellä, voit hoitaa osan asioistasi Omat eläketietosi -palvelussa. Voit korottaa veroprosenttiasi, muuttaa tilinumeroasi tai tilata todistuksen eläkkeen määrästä.

Kaikki asiakirjasi, kuten eläkepäätökset ja vuosikirjeet, voit lukea sähköisenä Omat eläketietosi -palvelussa.

Työeläkekortin voit ladata itsellesi sähköisesti matkapuhelimeen, vaikka muovisen kortin tulo postissa viivästyisikin. Lue lisää työeläkekortista.