Keva osaomistajaksi Järvenpään ja Tuusulan kaukolämpöliiketoimintaan

Keva Talous ja sijoittaminen
Keva Talous ja sijoittaminen

Suomalainen konsortio on solminut sopimuksen Fortumin Järvenpää-Tuusula-alueen kaukolämpöliiketoiminnan ostamisesta. Konsortioon kuuluvat Kevan lisäksi Vantaan Energia ja pohjoismainen infrasijoittaja Infranode.

Keva, Vantaan Energia ja Infranode omistavat kaupan myötä Järvenpää-Tuusula-alueen kaukolämpöliiketoiminnan kokonaan. Kaupan toteutuminen edellyttää tavanomaisten ehtojen täyttymistä ja kauppa odotetaan saatettavan päätökseen kuluvan vuoden kolmannen vuosineljänneksen aikana.

- Olemme innostuneita siitä, että pääsemme sijoittamaan yhdessä Vantaan Energian ja Infranoden kanssa tärkeään suomalaiseen perusinfrastruktuuriin kehittyvällä ja kasvavalla alueella. Keva on pitkäjänteinen sijoittaja, joten tämänkaltaiset infrasijoitukset sopivat erittäin hyvin meidän sijoitussalkkuumme. Kaupan kohde tarjoaa tasaisen, ennustettavan ja pitkäaikaisen kassavirran. Kaupan kohde käyttää huomattavassa määrin uusiutuvaa energiaa, mikä luonnollisesti sopii mainiosti Kevalle vastuullisena sijoittajana, sanoo Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari.

- Olemme iloisia, että Fortum valitsi konsortiomme uudeksi Järvenpää-Tuusula alueen kaukolämpöpalveluiden omistajaksi. Vantaan Energialla on vahva osaaminen kaukolämpöpalveluiden tuottamisesta kestävällä tavalla. Uusiutuvien ja hiilineutraalien energianmuotojen osuutta tuotannossa on kasvatettu johdonmukaisesti ja samaa linjaa jatketaan. Keva ja Infranode taas ovat molemmat kokeneita energiainfran asiantuntijoita ja sijoittajia Pohjoismaissa, sanoo Vantaan Energian toimitusjohtaja Jukka Toivonen.

- Tämä tärkeä investointi jatkaa pyrkimystämme olla Suomen kuntasektorin ensisijainen omistajakumppani. Olemme erittäin iloisia, että investointi tehtiin yhteistyössä Kevan ja Vantaan Energian kanssa. Yhteisomistus sekä yhteistyömahdollisuudet tarjoavat houkuttelevia synergioita, lisää Infranoden johtaja Carl-Emil Lindholm.


Lisätiedot:

sijoitusjohtaja Ari Huotari, p. 0400 451 099 ja ari.huotari(at)keva.fi

johtaja, vaihtoehtoiset sijoitukset, Markus Pauli, p. 040 823 4738 ja markus.pauli(at)keva.fi

Fortumin tiedote

www.vantaanenergia.fi