Omat eläketietosi -palvelu

Näet Omat eläketietosi -palvelussa mm. työeläkeotteesi, voit arvioida eläkkeesi määrää sekä hakea eläkettä tai ammatillista kuntoutusta. Palvelu on käytössäsi, jos työskentelet julkisella sektorilla tai olet eläkkeellä. Voit käyttää palvelua ympäri vuorokauden.

Mitä Omat eläketietosi -palvelussa voi tehdä?

  • Tarkista työeläkeotteesi ja korjaa tarvittaessa työsuhteitasi ja ansiotietojasi
  • Arvioi eläkelaskureilla eläkkeesi määrää
  • Hae eläkettä tai ammatillista kuntoutusta
  • Korota veroprosenttiasi, muuta tilinumeroasi tai tilaa todistus eläkkeesi määrästä
  • Lue omat asiakirjasi sähköisenä

Miksi Omat eläketietosi -palvelua kannattaa käyttää?

  • Saat päätöksen nopeammin, kun lähetät hakemukset ja niissä tarvittavat liitteet sähköisesti
  • Palvelu on käytössäsi ympäri vuorokauden
  • Voit kysyä asiantuntijoiltamme omista asioistasi tietoturvallisesti
  • Saat halutessasi ilmoituksen, kun sinulle on palvelussa uutta postia

 

Video: Omat eläketietosi - esittely

Hyödyllistä lisätietoa

Palvelun käyttö ja tietoturva

Joidenkin tietoturvaohjelmien asetukset saattavat estää kirjautumisen Omat eläketietosi -palveluun tai siirtymisen sivulta toiselle. Lisätietoja saat tietoturvaohjelman palveluntarjoajaltasi.

Kirjautuminen: henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella.

Uloskirjautuminen: Tunnistautumista vaativista palveluista tulee poistua Kirjaudu ulos -painikkeen kautta, ettei yhteys tietoihisi jää auki ja etteivät sivulliset pääse käyttämään palvelua. Avatut ja ladatut tiedostot sekä selaimen välimuisti ja sivuhistoria kannattaa myös tyhjentää uloskirjautumisen jälkeen.

Tietoturva: Tietoturvasyistä Kevan sinulle lähettämät ilmoitusviestit eivät sisällä linkkejä. Keva ei koskaan pyydä sinulta verkkopankkitunnuksia tai muitakaan salasanoja postilla, sähköpostilla tai puhelimitse. Näitä tietoja tarvitset vain, kun tunnistaudut itse Omat eläketietosi -palveluun.

 

Tietoturvaohjelmat

Joidenkin tietoturvaohjelmien asetukset saattavat estää kirjautumisen tai siirtymisen sivulta toiselle. Lisätietoja saat tietoturvaohjelman palveluntarjoajaltasi.

Tuetut selaimet

Suosittelemme verkkopalvelun käytössä tuetun käyttöjärjestelmän uusinta Internet Explorer -versiota tai vaihtoehtoisesti uusimman Mozilla Firefoxin, Google Chromen tai Safarin käyttöä.

Selaimen Takaisin-painiketta ei pidä käyttää. Tämä voi aiheuttaa virhetilanteen palvelussa, esimerkiksi sivun toiminto saattaa keskeytyä.

Tarvittavat ohjelmat palvelun käyttöä varten

Pdf-muodossa olevien asiakirjojen lukua varten tarvitset Adobe Acrobat Reader -ohjelman. Voit ladata sen ilmaiseksi Adoben kotisivuilta.

Tunnistautuminen palveluun

Palvelun käyttö edellyttää tunnistautumista henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksilla, poliisin myöntämällä sirullisella henkilökortilla tai matkapuhelimen mobiilivarmenteella. Pankeista mukana ovat Osuuspankki, Nordea, Danske Bank, Handelsbanken, Aktia/Sp/Pop,  Ålandsbanken, Tapiola ja S-pankki.

Väestörekisterikeskuksen sirullisen henkilökortin käyttämisestä antaa lisätietoja Väestörekisterikeskus ja pankkien tunnuslukujen käyttämisestä jokainen pankki omasta palvelustaan.

Keva ei koskaan pyydä sinulta verkkopankkitunnuksia tai muitakaan salasanoja postilla, sähköpostilla tai puhelimitse. Näitä tietoja tarvitset vain, kun tunnistaudut itse Omat eläketietosi -palveluun.

Palvelusta poistuminen

Tunnistautumista vaativista palveluista tulee poistua Kirjaudu ulos -painikkeen kautta, ettei yhteys tietoihisi jää auki ja etteivät sivulliset pääse käyttämään palvelua.

Avatut ja ladatut tiedostot sekä selaimen välimuisti ja sivuhistoria kannattaa tyhjentää uloskirjautumisen jälkeen. Näin tietosi eivät jää sivullisten käytettäväksi. Välimuistin ja sivuhistorian tyhjentäminen on erityisen tärkeää, jos käytät yhteiskäytössä olevia tietokoneita (esim. kirjastojen tai oppilaitosten koneita).

Palvelusta lähetyt tekstiviestit ja sähköpostit

Voit tilata Omat eläketietosi -palvelussa tekstiviesti- ja/tai sähköposti-ilmoituksen siitä, kun sinulle on saapunut palveluun uusi asiakirja tai kirje. Tietoturvasyistä Kevan sinulle lähettämät ilmoitusviestit eivät koskaan sisällä linkkejä.