Vuonna 1961 syntyneet saavat työeläkeotteen elo - marraskuussa

Eläkkeet
Eläkkeet

Vuonna 1961 syntyneet julkisella sektorilla työskentelevät saavat tänä vuonna Kevasta kirjeen ja työeläkeotteen. Heidän ikäluokkansa alin eläkeikä on 64 v 9 kk, joka täyttyy vuosina 2025 – 2026. Heidän tavoite-eläkeikänsä täyttyy vuosina 2027 – 2028.

Tavoite-eläkeiän täyttymisestä kertova kirje ja työeläkeote toimitetaan Omat eläketietosi -verkkopalveluun, jossa ne on helppo lukea. 

Postitamme kirjeen ja otteen kotiin, jos niitä ei käy katsomassa  verkkopalvelussa kahden kuukauden kuluessa lähetyksestä.

Kirjeet ja otteet ovat perillä eri aikaan eri asiakkailla

Kirjeet ja työeläkeotteet saapuvat asiakkaille erissä.

Ensimmäisenä luettavaa Omat eläketietietosi -palveluun saavat Kelan, kirkon ja valtion työntekijät, joiden kirjeet ja työeläkeotteet ovat palvelussa elokuussa.

Kunta-alan ja Ahvenanmaan maakuntahallituksen työntekijöiden kirjeet ja otteet ovat luettavissa palvelussa syyskuun aikana.

Tarkista ote ja ilmoita mahdolliset korjaukset

Työeläkeotteella näkyvät julkisen ja yksityisen alan työsuhteet sekä eläkettä kerryttävät etuudet.

Työeläkeotteen tiedot kannattaa tarkistaa, sillä eläke lasketaan tietojen perusteella. Mahdollisista virheistä on helppo ilmoittaa Omat eläketietosi -palvelussa.

Poikkeukset lähetykseen

Henkilöt, joilla on ammatillinen eläkeikä, saavat myös kirjeen ja työeläkeotteen, mutta kirjeessä ei kerrota tavoite-eläkeikää, koska se ei koske ammatillisen eläkeiän valinneita.

Kirjettä ja työeläkeotetta ei lähetetä sotilaille eikä niille, joilla on eroamisikä.

Jos on tilannut asiakirjat vain sähköisenä, asiakirjat ovat luettavissa vain Omat eläketietosi -palvelussa, niitä ei lähetetä paperitse.