Uudet eläkkeensaajan veroprosentit voimaan helmikuussa 2024

Eläkkeet
Eläkkeet

Vuoden 2024 uudet veroprosentit tulevat voimaan helmikuun alussa. Keva on saanut uudet ennakonpidätystiedot käyttöönsä suoraan Verohallinnolta. Jos olet uusi eläkkeensaaja, toimita eläketulon verokortti suoraan Kevaan.

Lähetimme kaikille eläkkeensaajillemme joulu-tammikuussa vuosikirjeen, jossa kerroimme muun muassa vuoden 2024 eläkkeen määrän. Tammikuun eläkkeesi ennakonpidätys oli kuitenkin laskettu vielä vuoden 2023 veroprosentilla, joten helmikuun eläke voi uuden veroprosentin jälkeen olla jonkin verran erilainen kuin tammikuussa.

Jos haluat korottaa vuoden 2024 veroprosenttiasi, voit tehdä korotuksen itse ilmoittamalla suuremman veroprosentin Kevaan. Sujuvimmin teet sen sähköisesti Omat eläketietosi -palvelussa kohdassa Eläkkeensaajan palvelut > Maksussa olevat eläkkeet- ja etuudet tai Ilmoita muutoksista.

Jos verotuksesi on mielestäsi liian kireä, ole yhteydessä Verohallintoon, jotta he voivat laskea veroprosenttisi uudestaan.

Jos olet uusi eläkkeensaaja, pyydä verokortti eläkettä varten

Jos olet uusi eläkkeensaaja, huomaa, että tarvitset oman verokortin eläkettä varten. Tilaa uusi verokortti Verohallinnolta. Ilman verokorttia eläkkeen ennakonpidätys on 40 %.

Jos jatkat eläkkeen rinnalla työntekoa, tarvitset työntekoa varten edelleen palkkatulon verokortin.