Työkyvyttömyyseläkkeiden käsittely kestää tavallista pidempään

Eläkkeet
Eläkkeet

Työkyvyttömyyseläkkeitä on haettu vuoden 2019 alkupuolella tavanomaista enemmän ja eläkkeiden käsittely on ruuhkautunut.

Erityisesti uusia työkyvyttömyyseläkkeitä on haettu huomattavasti aiempaa enemmän ja tämän vuoksi hakemusten käsittely saattaa kestää normaalia pidempään erityisesti kesäkuukausina.

- Pahoittelemme, että eläkkeiden käsittely kestää nyt tavallista pidempään. Käsittelemme työkyvyttömyyseläkehakemukset kuitenkin mahdollisimman nopeasti. Pyrimme käsittelemään ja ratkaisemaan ensin sellaiset hakemukset, joissa eläkkeenhakijan toimeentulo on jo katkennut tai uhkaa katketa, kertoo eläkejohtaja Merja Paananen.

Tarkista hakemuksesi käsittelyn tilanne Omat eläketietosi -palvelussa

Voit tarkistaa itse Omat eläketietosi -palvelussa, onko hakemuksesi tullut perille. Lisäksi voit tarkistaa, mitä liitteitä Kevaan on toimitettu hakemukseesi liittyen.

Omat eläketietosi -palvelussa on tietoa myös hakemuksesi käsittelyn vaiheesta, esimerkiksi siitä, jos olemme pyytäneet lisäselvityksiä joltain taholta tai jos odotamme Kansaneläkelaitoksen kantaa eläkeratkaisuun.