Petteri Orpo Kevan hallituksen puheenjohtajaksi

Keva
Keva

Kevan valtuutettujen kokous on valinnut eläkelaitokselle uuden hallituksen.

Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Petteri Orpo ja varapuheenjohtajaksi viestintäjohtaja Diana Bergroth-Lampinen. Kevan valtuutettujen päätös oli yksimielinen.

- Suomalaisen työeläkejärjestelmän kestävyys ja eläketurvasta huolehtiminen ovat suomalaisen hyvinvointiyhteiskunnan keskeisiä sitoumuksia. Keva on Suomen suurin työeläkelaitos ja sillä on Suomen suurin sijoitusvarallisuus. Kevalla on merkittävä yhteiskunnallinen rooli, Orpo sanoo.

Petteri-Orpo_kuvituskuva-uutiseen_900x360.jpg

Kuva: Kokoomus

Kevan valtuutettujen puheenjohtajaksi valittiin rakennusyrittäjä Eero Reijonen ja varapuheenjohtajaksi kansanedustaja Heikki Vestman.

- Keva on hyvässä iskussa. Sijoitusomaisuus on suuri ja hyviä tuottoja tarvitaan tulevaisuuden eläkevastuiden kattamiseen. Lisäksi Keva tekee tärkeää työtä työkyvyttömyysriskin pienentämiseksi, ja tästä hyötyvät niin työnantaja-asiakkaat kuin työntekijätkin, tiivistää valtuutettujen puheenjohtaja Eero Reijonen.

Valtiovarainministeriö asettaa kuntavaalien jälkeen Kevan valtuutetut Suomen Kuntaliitto ry:n, kunnallisten pääsopijajärjestöjen ja kunnallisen työmarkkinalaitoksen esityksestä. Valtuutettuja on 30. Valtuutettujen kokous valitsee Kevan hallituksen, jossa on 11 jäsentä ja henkilökohtaiset varajäsenet. Hallituksen toimikausi on kaksi vuotta.

Keva huolehtii kunta-alan, valtion, kirkon, Kelan ja Suomen Pankin eläkeasioista. Kevalla on 1,3 miljoonaa vakuutettua ja n. 2000 työnantaja-asiakasta. Sijoitusten markkina-arvo oli kesäkuun lopussa 63,3 miljardia euroa. Kevan toiminta perustuu lakiin ja sitä valvovat valtiovarainministeriö, Finanssivalvonta ja Valtiontalouden tarkastusvirasto.

Kevan hallituksen kokoonpano kaudelle 2021 - 2023

Jäsen (varajäsen)
Petteri Orpo, pj. (Samu Vahteristo)
Diana Bergroth-Lampinen, vpj. (Harri Jokiranta)
Anne Holmlund (Milla Bruneau)
Markus Lohi (Kirsi Torikka)
Matti Putkonen (Piritta Poikonen)
Outi Alanko-Kahiluoto (Timo Aro)
Markku Jalonen (Mika Juutinen)
Kirsi-Marja Lievonen (Petra Määttänen)
Olli Luukkainen (Heikki Pärnänen)
Päivi Niemi-Laine (Kristian Karracsh)
Anne Sainila-Vaarno (Else-Mai Kirvesniemi)