Keva osti Terveystalolle rakennettavan toimitilakiinteistön

Talous ja sijoittaminen
Talous ja sijoittaminen

Keva on ostanut Turun Kupittaalle rakennettavan sairaala- ja lääkärikeskuksen Hartelalta. Hanke käynnistyy välittömästi, ja Terveystalon on tarkoitus muuttaa uusiin tiloihin kesän 2027 aikana.

Rakennus nousee Kupittaalla osoitteeseen Kalevantie 5. Kiinteistön kokonaisala on noin 14 000 neliömetriä, ja se tulee kokonaisuudessaan Terveystalon käyttöön. Kupittaalle muuttaa suurin osa Terveystalon toiminnoista Turussa, mukaan lukien Humalistonkadun Pulssin lääkärikeskus ja sairaala. Hartela toimii kohteen kehittäjänä ja rakentajana. 

- Pitkäjänteisenä sijoittajana tämä rakennettava sairaala- ja lääkärikeskushanke on Kevalle erittäin sopiva sijoituskohde. Arvostamme pitkiä vuokrasuhteita ja tämän hankkeen myötä on ilo päästä toteuttamaan Terveystalolle nykyaikaisia toimitiloja. On hienoa päästä Hartelan ja Terveystalon kanssa yhteistyössä toteuttamaan hanketta ja edistämään osaltamme Turun Kupittaan kehitystä”, toteaa Kevan kiinteistösijoitusjohtaja Carl-Henrik Roselius.

Terveystalo julkisivu.jpg

Havainnekuva: ARCO

 

Toimitilat toteutetaan EU-taksonomian mukaisesti ja rakennetaan A-energialuokkaan. Osa kiinteistön käyttämästä energiasta saadaan aurinkopaneelijärjestelmästä. Hankkeen tavoitteena on LEED Gold -tason ympäristösertifikaatti.

Modernit tilat suunnitellaan vahvassa yhteistyössä asiakkaan kanssa tukemaan potilastyötä parhaalla mahdollisella tavalla. Hartela Länsi-Suomen toimitusjohtaja Lari Mallius on iloinen yhteistyöstä Kevan kanssa.

- Uusien toimitilojen toteuttaminen Terveystalolle on innostava hanke, jossa pääsemme kehittämään ja rakentamaan asiakkaillemme asiakastyötä parhaiten tukevat nykyaikaiset toimitilat. Työskentely Kevan kanssa on ollut tiivistä ja odotan innolla hankkeen toteuttamista yhteistyössä. Hienoa päästä aktiivisesti kehittämään Kupittaan alueen voimakasta kasvua. Tämän hankkeen jälkeen korttelissamme on jäljellä yksi merkittävä rakentamisen paikka, jonka kehittämisessä teemme myös aktiivisesti töitä”, kertoo Lari Mallius. 

Kohteen pää- ja arkkitehtisuunnittelijana toimii ARCO. 

Kevan avustajina kaupassa toimivat Hannes Snellman juridisena neuvonantajana ja Ramboll Finland Oy TDD:n osalta.