Keva köpte en lokalfastighet som ska byggas för Terveystalo

Ekonomi och investering
Ekonomi och investering

Keva har köpt en sjukhus- och läkarstationsbyggnad av Hartela. Byggnaden ska uppföras i Kuppis i Åbo. Projektet startar omedelbart och Terveystalo förväntas flytta till de nya lokalerna sommaren 2027.

Byggnaden ska uppföras på Kalevavägen 5 i Kuppis. Fastighetens totala yta är ca 14 000 kvadratmeter, och den kommer att användas i sin helhet av Terveystalo. Största delen av Terveystalos verksamhet i Åbo flyttas till Kuppis, inklusive Pulssis läkarstation och sjukhus på Humlegårdsgatan. Hartela fungerar som utvecklare och byggare av objektet.

– Detta sjukhus- och läkarstationsprojekt som ska byggas är ett mycket lämpligt investeringsobjekt för Keva som är en långsiktig investerare. Vi värdesätter långa hyresförhållanden, och i och med detta projekt är det ett nöje att få bygga moderna lokaler för Terveystalo. Det är fantastiskt att få samarbeta med Hartela och Terveystalo för att genomföra projektet och för vår del bidra till utvecklingen av Kuppis i Åbo, säger Carl-Henrik Roselius, fastighetsplaceringsdirektör på Keva.

Terveystalo julkisivu.jpg

Fantombild: ARCO

Lokalerna kommer att genomföras i enlighet med EU:s taxonomi och byggas i energiklass A. En del av den energi som används i fastigheten kommer från ett solpanelsystem. Syftet med projektet är att få LEED Gold-miljöcertifikat.

De moderna lokalerna planeras i nära samarbete med kunden för att stödja patientarbetet på bästa möjliga sätt. Verkställande direktör för Hartela Länsi-Suomi Lari Mallius gläder sig över samarbetet med Keva.

– Byggandet av nya lokaler för Terveystalo är ett inspirerande projekt där vi kan utveckla och bygga moderna lokaler som bäst stöder kundernas arbete. Arbetet med Keva har varit intensivt och jag ser fram emot att genomföra projektet i samarbete med Keva. Det är fint att aktivt kunna utveckla den starka tillväxten i Kuppis. Efter detta projekt kommer det att finnas en betydande byggarbetsplats kvar i vårt kvarter, och vi kommer också att aktivt arbeta med att utveckla den, säger Lari Mallius.

ARCO svarar för huvudplanering och arkitektprojektering för objektet.

Kevas biträden i transaktionen är Hannes Snellman som juridisk rådgivare och Ramboll Finland Oy för TDD.