Keva korjaa maksuvirheen - eläkkeensaajan ei tarvitse tehdä mitään

Eläkkeet
Eläkkeet

Keva ja Verohallinto ovat löytäneet ratkaisun Kevan eläkkeiden virheellistä maksua koskien. Kevan kuntaeläkeläisten ei tarvitse tehdä Kevan virheen johdosta toimenpiteitä. Asia korjataan siten, että veroseuraamuksia eläkeläisille ei virheestä tule.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että eläkkeenmaksupäivänä 4.1.2021 kunta-alan eläkeläisen tilillä ei näy mitään tilitapahtumaa. Kevan maksujärjestelmässä oikaistaan joulukuun virhemaksu teknisesti vuoden 2021 eläkkeeksi.

Tämän toimenpiteen johdosta joulukuun virhemaksu ei aiheuta ylimääräisiä veroseuraamuksia vuosien 2020 ja 2021 verotukseen. Keva lähettää kaikille virhemaksun saaneille asiasta vielä kirjeen.

Asiakkaiden ei tarvitse olla yhteydessä Kevaan eikä Verohallintoon. Samoin Kela tiedotti jo eilen, että virheellisestä eläkkeen maksusta ei aiheudu ongelmia Kelan etuuksien saajille.

Eläkkeen jo palauttaneille maksetaan eläke eläkkeenmaksupäivänä 4.1.2021. Tämä koskee tämänhetkisten tietojen mukaan vain muutamia kymmeniä henkilöitä.

- Keva pyytää anteeksi ennenaikaisesta eläkkeenmaksusta eläkkeensaajille aiheutunutta haittaa ja harmia. Jokainen eläkkeensaaja saa eläkettä juuri sen verran kuin kuuluu saada. Nyt maksupäivät vain ovat ennakoidusta poikkeavat, Kevan varatoimitusjohtaja Kimmo Mikander toteaa.

Seuraavan kerran kunta-alan eläke maksetaan 3.2.2021.

Keva maksoi inhimillisen virheen vuoksi noin 400 000:n kunta-alalta eläkettä saavan tammikuun eläkkeen liian varhain jo torstaina 17.12.2020. Kunta-alan eläkkeiden olisi pitänyt olla asiakkaiden tileillä vasta maanantaina 4.1.2021. 

Lisätietoja:

varatoimitusjohtaja Kimmo Mikander, kimmo.mikander(at)keva.fi, p. 0500 927 787.