Eläkeasiat hoituvat vaivattomasti verkossa

Eläkkeet Palvelut
Eläkkeet Palvelut

Eläkettä suunnittelevan, eläkettä hakevan ja eläkkeensaajan asiointi hoituu helposti verkossa Kevan Omat eläketietosi -palvelussa. Palvelussa voi mm. tarkistaa työeläkeotteen, arvioida eläkkeen määrää sekä hakea eläkettä tai ammatillista kuntoutusta.

Työeläkeote ja eläkelaskuri auttavat suunnittelemaan eläkkeelle jäämistä

Työssä olevat voivat tarkastella omia eläkettä kerryttäneitä työsuhteitaan työeläkeotteelta. Omaa työeläkeotetta voi katsoa milloin tahansa Omat eläketietosi -palvelussa. Työeläkeotteelta näkee myös itselleen kertyneen eläkkeen määrän. Työeläkeotteen tiedot kannattaa tarkistaa aika ajoin, sillä eläkkeen määrä lasketaan työeläkeotteen tietojen perusteella. Jos huomaa otteella virheitä tai puutoksia, niistä voi ilmoittaa helpoiten Omat eläketietosi -palvelussa.

Vanhuuseläkelaskuri Omat eläketietosi -palvelussa antaa arvioita eläkkeen määrästä eri ikävaihtoehdoissa. Laskurin laskelmat perustuvat kunkin omaan yksilölliseen työhistoriaan. Palvelu kertoo myös oman eläkeiän.

Osittaisen varhennetun vanhuuseläkkeen määrää voi laskea myös Omat eläketietosi -palvelussa. Tämän laskurin avulla pystyy laskemaan lisäksi, mikä tulisi olemaan oman vanhuuseläkkeen määrä osittaisen vanhuuseläkkeen jälkeen.

Jos käy niin ikävästi, että työkyky heikkenee, palvelussa voi laskea myös työkyvyttömyyseläkkeen määrää.

Eläkkeen tai kuntoutuksen hakeminen sujuu nopeiten verkossa

Eläkettä tai ammatillista kuntoutusta kannattaa hakea Omat eläketietosi -palvelun kautta. Hakemuksella on jo osa omista tiedoista valmiina, joten hakija täyttää vain puuttuvat kohdat. Kun hakemuksen täyttää verkossa, aikaa ei kulu postin kulkuun ja hakemus on varmasti perillä Kevassa yhdellä napin painalluksella. Lähetämme myös kuittauksen hakemuksen saapumisesta.

Myös perhe-eläkettä eli leskeneläkettä ja lapseneläkettä voi hakea Omat eläketietosi -palvelussa.

Eläkkeen aikana tehdystä työstä kertynyttä eläkettä voi hakea myös Omat eläketietosi -palvelussa. Vanhuuseläkkeen aikana työskentelystä kertyneen uuden eläkkeen voi saada maksuun myös automaattisesti, jos on etukäteen pyytänyt Kevaa hoitamaan asian puolestaan. Tämä on helppo tehdä Omat eläketietosi -palvelussa. Kun palvelussa antaa suostumuksen, ei tarvitse enää muistaa hakea tätä eläkettä 68-vuotiaana, vaan Keva myöntää sen automaattisesti.

Palvelumme eläkkeensaajille

Eläkkeensaajat näkevät Omat eläketietosi -palvelussa oman eläkepäätöksensä sekä maksukirjeet ja vuosikirjeet. Maksukirjeessä kerrotaan takautuvasti maksetun eläkkeen tarkemmat määrätiedot. Vuosikirje tulee palveluun joka vuosi vuodenvaihteen tienoilla ja siinä kerrotaan mm. eläkkeen indeksikorotus. Edellisten vuosien vuosikirjeet ovat nähtävissä palvelussa myös.

Eläkkeen veroprosenttia voi korottaa Omat eläketietosi -palvelussa itse. Jos haluaa, että korotus tulee voimaan seuraavana eläkkeen maksupäivänä, uuden veroprosentin tulee olla Kevassa viimeistään kaksi viikkoa ennen seuraavan eläkkeen maksupäivää.

Muut eläkkeen verotukseen liittyvät asiat eläkkeensaaja voi hoitaa suoraan verohallinnon kanssa sähköisesti. Verohallinto ilmoittaa sitten muutoksista suoraan Kevaan, tiedot kulkevat siis viranomaistenkin kesken sähköisesti.

Omat eläketietosi -palvelussa voi myös muuttaa itse tilinumeronsa. Kotiosoitteen muutoksesta sen sijaan ei tarvitse Kevaan ilmoittaa, saamme tiedon suoraan Digi- ja väestötietovirastosta.

Eläkkeensaajat voivat kysyä omista eläkeasioistaan myös sähköisesti Omat eläketietosi -palvelussa kohdassa Omat viestit. Kysyessä kannattaa valita aiheeksi ”Maksussa oleva eläkkeeni”.

Kehitämme myös lisää sähköisiä palveluita eläkkeensaajille lähivuosina.