Vuonna 1964 syntyneet saavat työeläkeotteen

Eläkkeet
Eläkkeet

Jos olet syntynyt vuonna 1964 ja työskentelet julkisella sektorilla, saat tänä vuonna Kevasta kirjeen ja työeläkeotteen. Jos et ole lukenut työeläkeotetta Omat eläketietosi -palvelussa jo aiemmin, saat paperikirjeen kotiisi kesäkuussa.

Kirjeessä kerrotaan vuonna 1964 syntyneiden alin eläkeikä, joka on 65 vuotta ja joka täyttyy vuonna 2029. Lisäksi kerrotaan tavoite-eläkeikä, joka täyttyy vuonna 2030 tai 2031.

Tavoite-eläkeiän täyttymisestä kertova kirje ja työeläkeote on toimitettu jo alkuvuonna Omat eläketietosi -verkkopalveluun. Postitamme kirjeen ja otteen kotiin vain niille, jotka eivät ole käyneet katsomassa niitä verkkopalvelussamme.

Tarkista ote ja ilmoita mahdolliset korjaukset

Työeläkeotteella näet julkisen ja yksityisen alan työsuhteet sekä eläkettä kerryttävät etuudet.

Tarkista työeläkeotteen tiedot, sillä eläkkeesi määrä lasketaan tietojen perusteella. Mahdollisista virheistä on helppo ilmoittaa Omat eläketietosi -palvelussa.

Tilaa itsellesi eläke-ehdotus

Tilaa itsellesi myös eläke-ehdotus sekä muistutus vanhuuseläkkeen lähestymisestä. Eläke-ehdotuksen voit tilata Omat eläketietosi -palvelussa.

Eläke-ehdotuksesta kerrotaan tarkemmin liitteessä, jonka saat työeläkeotteen yhteydessä.

Päivitä yhteystietosi ja siirry paperittoman palvelun käyttäjäksi

Päivitä Omat eläketietosi -palveluun henkilökohtainen puhelinnumerosi ja/tai sähköpostiosoitteesi. Tilaa samalla ilmoitukset palveluun saapuvista viesteistä, päätöksistä ja asiakirjoista. Näin voimme olla yhteydessä sinuun mahdollisimman nopeasti, kun palvelussamme on sinulle päätös tai muu viesti.

Siirry myös paperittomaan palveluun: se on luontoystävällinen, ajantasainen ja turvallinen tapa hoitaa eläkeasioita.

Poikkeukset lähetykseen

Henkilöt, joilla on ammatillinen eläkeikä, saavat myös kirjeen ja työeläkeotteen, mutta kirjeessä ei kerrota tavoite-eläkeikää, koska se ei koske ammatillisen eläkeiän valinneita.

Kirjettä ja työeläkeotetta ei lähetetä sotilaille eikä niille, joilla on eroamisikä.