Työnantajan verkkopalvelun Viestit-osio on työnantajan tietoturvallinen asiointikanava

Palvelut Työnantajan ohjeet
Palvelut Työnantajan ohjeet

Kun tarvitset neuvoa tai asioit esimerkiksi eläkemaksuihin tai Kevan palvelujen käyttöön liittyen, kysymykset kannattaa lähettää työnantajan verkkopalvelun Viestit-osiosta.

Viestit on tietoturvallinen tapa lähettää ja vastaanottaa tietoja. Palvelun kautta tavoitat yhdestä osoitteesta oikeat asiantuntijat viestisi aiheesta riippumatta. Lisäksi viestit ja dokumentit säilyvät työnantajan viestipalvelussa kaksi vuotta, joten niihin on helppo myöhemmin palata.

Miksi työnantajan Viestit kannattaa ottaa käyttöön?

Sähköinen asiointi eläkeasioiden hoidossa ja muussa Keva-asioinnissa helpottaa ja nopeuttaa asioiden käsittelyä ja on myös tietoturvan kannalta suositeltavaa.

 Viestit-osiossa

  • viestit liitteineen ovat saatavilla kaksi vuotta keskitetysti, eivätkä jää henkilökohtaisiin postilaatikoihin.
  • useampi henkilö voi lukea viestejä Suomi.fi-valtuuksien mukaan, mikä helpottaa asiointia yhteyshenkilöiden poissaolojen aikana.
  • viestit ohjautuvat Kevassa asiasi parhaiten tuntevalle asiantuntijalle yhden osoitteen kautta.
  • säästät aikaa, kun päällekkäinen viestintä vähenee ja löydät helposti aiemmin samasta aiheesta käydyt keskustelut.

Viestit-osion käyttö Suomi.fi-valtuuksilla

Työnantajan verkkopalvelussa asioidaan Suomi.fi-valtuuksilla. Viestipalvelun käyttöön vaikuttaa siis se, millaisilla käyttövaltuuksilla asioit verkkopalvelussa. Viestipalvelussa on kaikille näkyviä ja käytettävissä olevia aihealueita ja vain tietyille käyttövaltuuksille rajattuja aihealueita. Näin huolehditaan siitä, että esim. henkilötietoja sisältäviä viestejä voivat lähettää ja vastaanottaa organisaatiossasi sellaiset henkilöt, jotka ovat henkilötietojen käsittelyyn valtuutettuja.

Katso, millä Suomi.fi-valtuuksilla voit asioida Viestit-osiossa.

Suomi.fi-valtuudet_ja_viestiaiheet.pdf (142 kb)

 

Haluatko tietää lisää Viesteistä?

Jos sinulla on kysyttävää työnantajan verkkopalvelun käytöstä, Suomi.fi-valtuuksista tai Viestit-toiminnallisuudesta, ota yhteyttä omaan asiakaspäällikköösi tai kevapalvelu(at)keva.fi.

Jos sinulla ei vielä ole työnantajan verkkopalvelu käytössäsi, katso ohjeet rekisteröitymiseen verkkosivuiltamme.