Palvelut

Muuttavatko robotit koteihimme ja miten ympäristötietoisuus vaikuttaa asumiseen? Keva järjesti asukaspajan, jonka aiheena oli tulevaisuuden asuminen vuonna 2025.

Asukaspajan ideana oli ottaa Kevan vuokra-asukkaat mukaan kehittämään asumista – hehän ovat kotiensa parhaita asiantuntijoita. Pajassa sorisi vilkas keskustelu tulevaisuuden asumisesta ja tulevaisuuden asumisen palveluista. Hulluimmatkin ideat olivat tervetulleita!

Tulevaisuuden asumiselta toivottiin ekologisuutta, yhteisöllisyyttä ja teknologian hyödyntämistä. Kierto- ja jakamistalouden kautta osaajat vaihtaisivat palveluita ja tavaroita saisi naapurilta lainaksi – tässä olisi vain luovuus rajana. Asumismukavuutta lisäisivät älylukot, älykkäät valaisimet ja digitalkkarit, jotka eivät jättäisi ketään pulaan kehittyvän teknologian edessä.   

Asukkaiden palaute pajasta oli positiivista.

”Olen kaivannut tällaista tilaisuutta. On hienoa, kun vuokranantaja on kiinnostunut ja asioista kysytään asukkailta”, kertoo Kai Kaukamo. 

”Täältä sai tietoa ja oppi paljon. Kevan asunnossa on hyvä asua ja apua on saanut todella nopeasti”, Helinä Ojala sanoi.  

Asukaspajassa syntyneitä ideoita käytetään asuntovuokrauksen kehittämiseen Kevassa. 
 Asukaspaja_kuvistuskuva.jpg

Kevan vuokra-asunnot

  • Kevan asunnoissa asuu lähes 6000 ihmistä 
  • Kevalla on yhteensä noin 3 500 vuokra-asuntoaa  
  • Vuokra-asuntoja on suurimmissa kaupungeissa eri puolilla Suomea 
  • Vuokra-asunnot löytyvät Keva-kodit sivulta