Keva sijoittaa pitkäjänteisesti kotimaiseen infrastruktuuriin - teki 150 miljoonan euron sijoituksen Infranoden rahastoon

Talous ja sijoittaminen
Talous ja sijoittaminen

Julkisen alan työeläkevakuuttaja Keva on tehnyt 150 miljoonan euron sijoituksen Infranode II –rahastoon. Rahasto tarjoaa Kevalle keinon osallistua kotimaisiin, etenkin julkisen sektorin omistamiin infrastruktuurisijoituksiin.

Kevalla on myös mahdollisuus tehdä Infranoden rinnalla yhteissijoituksia kotimaisiin kohteisiin, kuten se teki tänä kesänä ostaessaan yhdessä Infranoden ja Vantaan Energian kanssa Fortumin Järvenpää-Tuusula-alueen kaukolämpöliiketoiminnan.

Infranode on pohjoismainen infrastruktuurisijoittaja, joka tekee sijoituksia julkiseen infrastruktuuriin energia-, liikenne- ja tietoliikennesektorilla sekä sosiaaliseen infrastruktuuriin. Pitkän aikavälin omistajana sen tavoitteena on maltillinen ja vakaa tuotto. Infranode toimii mielellään julkisen sektorin kumppanina vähintään 25 vuoden ajanjaksolla.

Infranodella on kokemusta vähemmistösijoitusten toteuttamisesta kuntien kanssa Suomessa, esimerkkinä sijoitus energiayhtiö Loisteeseen Sotkamon ja Kajaanin kuntien kanssa.

Kevan sijoitusjohtaja Ari Huotari on innostunut yhteistyön käynnistymisestä Infranoden kanssa.

- Haluamme olla mukana rahoittamassa ja kehittämässä yhteiskunnan kannalta elintärkeitä toimintoja, mielellään yhdessä niiden nykyisten omistajien kanssa. Infranode on kokenut, ammattitaitoinen ja pitkäjänteinen infratoimija Pohjoismaissa. Yhteistyö sen kanssa mahdollistaa meille uudenlaisen omistus- ja rahoitusvaihtoehdon tarjoamista omistajille yhdistettynä riittävään tuottopotentiaaliin, Ari Huotari toteaa.

- Rahasto täydentää nykyistä infrastruktuurisalkkuamme ja sopii eläkevarojen riittävyydestä huolehtivalle pitkäjänteiselle eläkesijoittajalle hyvin, tiivistää Huotari.

Kevan lisäksi Infranode II -rahastossa ovat sijoittajina institutionaaliset sijoittajat Folksam (ruotsalainen vakuutus- ja eläkeyhtiö), KPA (ruotsalainen kuntien ja alueiden eläkeyhtiö), IMAS Foundation (Ikean säätiö) ja Ruotsin Kirkon eläkerahasto. Rahaston tavoitekoko on miljardi euroa.

Lisätietoja:

Markus Pauli, johtaja, vaihtoehtoiset sijoitukset, Keva, p. +358 20 614 2473